aA
Oklahomos valstijoje suimtos motina ir duktė, kaltinamos kraujomaiša. 43 metų Patricia Spann ir 25 metų Misty Spann susituokė šių metų kovo mėnesį Komančio apygardoje, praneša JAV televizijos kanalas KFOR, remdamasis teismo posėdžių protokolais.
Neįtikėtina kraujomaiša: suimta moteris, iš pradžių susituokusi su savo sūnumi, o paskui – su dukterimi
© AP / Scanpix

Pareigūnai nustatė, kad Patricia yra Misty biologinė motina.

Apie kraujomaišą buvo sužinota po to, kai P. Spann vaikus aplankė socialinių tarnybų darbuotojai. Misti ir du jos brolius augino senelė ir senelis, kadangi P. Spann buvo atimtos motinystės teisės. Motina ir duktė pradėjo bendrauti po ilgos pertraukos prieš dvejus metus.

P. Spann per apklausą pareiškė nelaikanti savęs pažeidusia įstatymą, kadangi jos vardas nenurodytas dukters gimimo dokumentuose. Vėliau paaiškėjo, kad šiai moteriai tai jau ne pirmas kraujomaišos atvejis. 2008 metais ji ištekėjo už vieno iš savo sūnų. Ši santuoka buvo anuliuota po dvejų metų.

P. Spann pasakojo, kad tariamai ji prarado savo trijų vaikų globą, tačiau prieš dvejus metus susitaikė su dukra. Tuomet policija ir išsiaiškino apie moters santuoką tarp jos ir sūnaus.

Abi moterys trečiadienį stojo prieš Stephens apygardos teismą, tačiau taip ir nepaaiškėjo, kodėl motina su dukra nusprendė susituokti.

Pagal Oklahomos įstatymus, santuoka su artimu giminaičiu yra laikoma kraujomaiša, nepaisant ar lytiniai santykiai egzistuoja ar ne.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.