aA
JAV prezidentas Barackas Obama atsikirto Respublikonų partijos kandidatui į JAV prezidento postą Donaldui Trumpui. Po to, kai D. Trumpas pareiškė, neva Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra žymiai geresnis lyderis nei B. Obama, JAV prezidentas taip pat išplūdo žymų verslininką, pavadindamas jį „kuoktelėjusiu“ ir „neišmanėliu“, rašo BBC.
B. Obama atsikirto D. Trumpui po jo pareiškimo, kad V. Putinas yra daug geresnis lyderis
© AFP/Scanpix

Kalbėdamas Laose B. Obama sakė, kad kiekvienąkart iš D. Trampo kalbų tapdavo vis aiškiau, jog verslininkas nėra tiek išsilavinęs, kad būtų prezidentas.

D. Trumpui ir Demokratų partijos kandidatei į JAV prezidento postą Hillary Clinton trečiadienį televizijos forume atsakinėjus į aštrius karo veteranų klausimus, verslininkas gyrė puikią V. Putino kontrolę ir aukštą prezidento reitingą. Jį palaiko 82 proc. Rusijos gyventojų.

"Nemanau, kad jis yra tiek kvalifikuotas, jog būtų Jungtinių Valstijų prezidentu, ir kaskart jam kalbant, pasitvirtina ši mano nuomonė. Remdamasis paskutinių aštuonių ar devynių dienų patirtimi, kai bendravau su užsienio lyderiais, galiu pasakyti, kad tai rimtas reikalas. Turi žinoti, apie ką kalbi, ir būti paruošęs namų darbus. Kai kalbi, tavo kalba turėtų atspindėti apgalvotą politiką, kurią tu gali įgyvendinti", - sakė B. Obama.

H. Clinton griežtai sukritikavo D. Trumpą, pagyrusį V. Putiną

Kandidatė į JAV prezidentus Hillary Clinton ketvirtadienį smarkiai išpeikė savo priešininką kovoje dėl prezidento posto – respublikoną D. Trumpą, ir jo pagyras Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pavadino buvus „bauginančiomis“.

Į D.Trumpo žodžius, kad Rusijos diktatorius yra „daug gabesnis“ lyderis negu JAV vadovas B. Obama , demokratė H.Clinton pareiškė, kad toks teiginys yra „ne tik nepatriotiškas ir ne tik mūsų šalies žmonių bei vyriausiojo karo vado įžeidimas, bet ir bauginantis“.

Anot H. Clinton, D. Trumpo pastabos rodo, kad jis neišlaiko pagrindinio testo kandidatui į valstybės ginkluotųjų pajėgų vadovus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.