aA
JAV gynybos sekretorius Ashas Carteris trečiadienį sakė, neva Rusija „turi aiškią ambiciją, vykdant agresiją ir prievartą, suardyti principinę tarptautinę tvarką“, rašo agentūra AP.
Ashtonas Carteris
Ashtonas Carteris
© AFP/Scanpix

Oksfordo universiteto studentams sakydamas kalbą, E. Karteris teigė, kad „Rusijos varomoji jėga, rodos, yra nevykusi ambicija ir nepagrįsta baimė“.

JAV gynybos sekretorius pasinaudojo šiuo kreipimųsi, kad sukritikuotų „neprofesionalų Rusijos elgesį“ Ukrainoje, Sirijoje ir kibernetinėje erdvėje.

Anot E. Karterio, Rusija nori už šalies ribų, įskaitant ir Artimuosius Rytus, pasėti nestabilumą. Tuo pačiu metu JAV gynybos sekretorius ragino Maskvą imtis Sirijoje konstruktyvesnio vaidmens, kad būtų susitarta dėl ilgalaikių paliaubų.

„Nepaisant pažangos, kurios kartu pasiekėme po Šaltojo karo, Rusijos veiksmai pastaraisiais metais – Ukrainos ir Gruzijos teritorinio vientisumo pažeidimai, neprofesionalus elgesys oro, kosmoso ir kibernetinėje erdvėje bei žvanginimas branduoliniais ginklais – viskas rodė, kad Rusija turi aiškų siekį suardyti principinę tarptautinę tvarką“, – kalbėjo E. Karteris.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.