aA
Austrijos vidaus reikalų ministras trečiadienį pagrasino, kad paduos Vengriją į teismą, jei ši atsisakys atgal priimti jų bendrą sieną peržengusius migrantus, t. y. iš Vengrijos į Austriją patekusius migrantus, praneša agentūra "Reuters".
Migrantų krizė Vengrijoje
Migrantų krizė Vengrijoje
© Reuters/Scanpix

Austrijos vyriausybė dar kartą apkaltino Vengriją leidžiant migrantams patekti į Austrijos teritoriją, nors, atsižvelgiant į Europos Sąjungos (ES) taisykles, prieglobsčio prašytojai privalo likti pirmoje, į kurią įžengė, ES šalyje.

Vengrija, besiruošianti surengti referendumą, ar šalis turėtų pritarti privalomų ES migrantų paskirstymo kvotų įvedimui, atkakliai tvirtino, kad dauguma migrantų į Vengrijos teritoriją atvyko iš kitų ES šalių, tarp jų Italijos ir Graikijos.

"Valstybės narės, kurios nuolat pažeidžia įstatymą, turi tikėtis teisinių padarinių", - radijui ORF sakė Austrijos vidaus reikalų ministras Wolfgangas Sobotka.

Tuo tarpu Vengrijos atstovas sakė, kad jo šalis "neprisiims atsakomybės ir nesusidurs su kitų valstybių narių - Austrijos, Vengrijos ir Graikijos - neatsakingo elgesio padariniais".

Prasidėjus migrantų krizei, Vengrija ir Austrija priėmė didelį skaičių pabėgėlių iš Artimųjų Rytų ir Afganistano. Tačiau Viena šiais metais ėmė griežtinti prieglobsčio prašymo taisykles ir nustatė ribą, kiek prieglobsčio prašymų gali priimti šalis.

Budapeštas palei savo sieną su ES nepriklausančia Serbija yra pastatęs tvorą - taip siekia susidoroti su šimtų tūkstančių migrantų antplūdžiu. Didžioji dalis žmonių bėga nuo smurto Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.