aA
Egipte per vieną intensyviausių kelionių laikotarpių musulmonų kalendoriuje, kuomet milijonai žmonių vyksta į gimtuosius kaimus ir miestelius, per autobuso avariją žuvo mažiausiai 22, o per atskirą traukinio avariją – dar trys žmonės.
Egipte prieš šventes žuvo 25 žmonės
© Reuters/Scanpix

Abu incidentai įvyko trečiadienį į pietus nuo Kairo. Naujojo Slėnio provincijoje autobusas susidūrė su sunkvežimiu, pranešė Egipto sveikatos apsaugos ministerija. Kiek tiksliai autobuse buvo keleivių, kol kas neaišku.

Eismo nelaimės yra dažnos Egipte, kur daug kelių yra prastai prižiūrimi, o taisyklių nelabai laikomasi.

Tuo tarpu traukinys, važiavęs iš Kairo į šalies pietuose esantį Asuaną ir vežęs maždaug 60 keleivių, nuo bėgių nulėkė prie pat sostinės, netoli Ajato kaimo, pranešė policija ir medikai.

Nuvirtus trims vagonams, dar 15 traukinio keleivių buvo sužeisti.

Egipto keliuose ir geležinkelio linijose eismas yra suintensyvėjęs prieš Id al Adhos šventes, kurios prasidės pirmadienį. Kaire ir kituose didmiesčiuose dirbantys žmonės šiuo laikotarpiu važiuoja aplankyti gimtųjų vietų.

Dėl avarijos nutrūko traukinių eismas tarp Kairo ir į pietus nuo sostinės esančių provincijų.

Ajate 2002 metais įvyko didžiausia Egipto traukinių katastrofa, kai traukinyje sprogus buitinių dujų balionui kilo gaisras, pareikalavęs 361 keleivio gyvybės.

Traukiniai Egipte dažnai važinėja perpildyti, todėl nelaimių rizika padidėja.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.