aA
Gruzijos parlamento pirmininkas Davidas Usupašvilis pareiškė, jog šaliai gyvybiškai svarbu, kad joje būtų įkurta amerikiečių karinė bazė.
D. Usupašvilis: Gruzijai gyvybiškai svarbu, kad šalyje būtų įkurta JAV karinė bazė
© DELFI / Tomas Vinickas

„Kol Gruzijos narystė NATO netaps reali, šalis turi pasirūpinti, kad joje būtų įkurta Jungtinių Valstijų ar kitų NATO priklausančių valstybių karinė bazė. Tai gyvybiškai svarbi užduotis mūsų šalies saugumui ir gynybai“, – sakė Respublikonų partijos lyderis antradienį vėlai vakare televizijos „Rustavi 2“ laidoje „Pasirinkimas“.

Parlamento pirmininkas laidoje pristatė savo partijos programą prieš spalio 8 dieną vyksiančius visuotinius rinkimus.

Jis pažymėjo, kad Respublikonų partija yra politinė jėga, žinanti „kaip sukurti europinę valstybę“.

Prieš ketverius metus vykusiuose parlamento rinkimuose Respublikonų partija dalyvavo kaip koalicijos „Gruzijos svajonė“ narė, o spalio 8 dienos rinkimuose ši partija dalyvaus savarankiškai.

JAV remia Gruzijos siekį tapti Vakarų aljanso – NATO – nare. Tai labai nepatinka Rusijai, kariavusiai su Gruzija vadinamąjį penkių dienų karą 2008 metais ir remiančiai du nuo Gruzijos atplėštus regionus: Abchaziją ir Pietų Osetiją.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.