aA
„Nauji mokslo metai, senos problemos“, – taip Kauno Technologijų universiteto (KTU) studentai pradeda pasakoti apie jau įsisenėjusią automobilių parkavimo problemą savo studentų miestelyje.
Po studentų auklėjimo policininkams teko važiuoti remontuoti savo automobilio
© Facebook nuotr.

Prie dviejų universiteto bendrabučių esanti automobilių stovėjimui skirta aikštelė buvo privatizuota, todėl dabar mokytis iš kitų miestų automobiliais atvykę studentai nebeturi kur laikyti savo transporto priemonių.

Su panašia problema susiduria ir KTU studijuojantis jaunimas. Tiesa, problema – ne nauja, o įsisenėjusi ir, atrodo, kurianti dar didesnes problemas.

„KTU miestelyje, kaip žinia, trūksta parkavimo vietų. Studentai, kurie dar nežino, kad Studentų gatvėje mašinas galima statyti tik universiteto pusėje, gauna baudas“, – rašė kaunietis.

Atrodo, kad nieko neįprasto čia nėra – jeigu palikau automobilį ne vietoje, turėsi už tai susimokėti. Situacija kiek pasikeičia tik tuomet, kai tave bausti atvykę pareigūnai taip pat nepaiso taisyklių.

Pasak problemą aprašiusio portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo, atvykę pareigūnai būtent taip ir padarė.

Situacija dar pablogėjo tada, kai dėl šios priežasties ar neapdairumo pro šalį važiuodamas studentas užkliudė pareigūnų automobilį. Kaip teigė kaunietis, tada Studentų gatvė tapo išvis nepravažiuojama.

„Lietuvos policija išrašinėja baudas pasistatę mašiną ten, kur jos statyti negalima. Neapdairus studentas nubraukia tą policijos mašiną. Kol aiškinamas auto įvykis, Studentų gatvė užblokuota ir žmonės laukia, kol policija pažais su popieriukais“, – pasakoja kaunietis.

Kauniečio nuomone, pareigūnams nebuvo įdomu, ar kažkas skuba išvažiuoti iš kitaip nepravažiuojamos gatvės.

„Jiems gi nesvarbu, gal kieno žmona gimdo, gal kažkam dar skubiai reikia kažkur. Jie sergėja įstatymus, o ne žmones ir žmonių interesus“, – įsitikinęs jis.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad prieš keletą metų KTU vadovai skelbė apie savo planus visame KTU studentų miestelyje drausti aplinką teršiančių transporto priemonių eismą. Dėl to universiteto vadovybė prašė tuometinio Kauno mero A. Kupčinsko atsisakyti planų sujungti K. Baršausko ir Studentų gatves.

Kas vyksta Kaune