aA
Vyriausybė ketina šią savaitę svarstyti teisėsaugos akiratin patekusio Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus veiklos ataskaitą, sako ministro pirmininko atstovas spaudai.
Jonas Milius
Jonas Milius
© DELFI

„Vyriausybė šį trečiadienį ketina svarstyti J.Miliaus veiklos ataskaitą, jeigu Vyriausybės kanceliarijos ir Žemės ūkio ministerijos specialistai bus spėję parengti ataskaitos išvadą“, - BNS pirmadienį sakė Mindaugas Janulionis.

J.Milius savo veiklos ataskaitą Vyriausybei ir Žemės ūkio ministerijai išsiuntė rugsėjo 1 dieną. Parengti išvadą teisininkai turėtų iki trečiadienio.

Įvertinusi ataskaitą, Vyriausybė spręs, ar atleisti J.Milių iš Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo pareigų. Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus jam įtarimus piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Prokurorai įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė it premjeras Algirdas Butkevičius viešai ragina J.Milių trauktis iš pareigų, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas teigia to daryti neketinantis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.