aA
Teisėsaugos akiratin patekęs Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius parengė savo veiklos ataskaitą ir pateikė ją Žemės ūkio ministerijai bei Vyriausybei, sako tarnybos atstovė.
Jonas Milius
Jonas Milius
© DELFI

„Direktorius ataskaitą yra pateikęs tiek Vyriausybei, tiek Žemės ūkio ministerijai“, - BNS pirmadienį sakė Jurgita Savickaitė.

Su J. Miliumi BNS susisiekti kol kas nepavyko.

Įvertinusi ataskaitą, Vyriausybė spręs, ar atleisti J.Milių iš tarnybos vadovo pareigų. Klausimas dėl galimybės J.Miliui toliau eiti pareigas iškilo, teisėsaugai pareiškus įtarimus jam piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu.

Teisėsauga įtaria, kad šaldytus maisto produktus gaminanti Kauno bendrovė „Judex“ per parlamentarą „tvarkietį“ Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė it premjeras Algirdas Butkevičius ragina J. Milių trauktis iš pareigų, tačiau nuo 2010 metų tarnybai vadovaujantis pareigūnas teigia to daryti neketinantis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.