aA
Generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui praėjusią savaitę neatvykus į valdančiųjų socialdemokratų frakcijos posėdį jis kviečiamas į klausimus atsakyti per Seimo plenarinį posėdį.
E. Pašiliui ignoravus socdemus, šie imasi naujos taktikos
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Socialdemokratų partijos frakcija kviečia generalinį prokurorą į Seimo posėdį“, – BNS sakė šios partijos Infocentro vadovė Irmina Frolova-Milašienė.

Anot jos, šiuo metu rengiami klausimai Generalinės prokuratūros vadovui.

Praėjusią savaitę kvietimo pas socialdemokratus sulaukęs generalinis prokuroras paskelbė pranešimą, kad nemato galimybės dalyvauti frakcijos posėdyje, nes negali atsakyti į klausimus, susijusius su ikiteisminiu tyrimu. Pasak E. Pašilio, šiuo metu išsamūs atsakymai politikams nesuderinami su vykstančių ikiteisminių tyrimų interesais.

Praėjusį antradienį kilo skandalas Viešųjų pirkimų tarnybai paskelbus, kad kariuomenė aštuonis kartus didesne nei rinkos kaina pirko virtuvės reikmenų. Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas aiškino, kad tik kilus abejonėms dėl kainų pagrįstumo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu dėl pirkimo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, bet prokurorai iš pradžių tyrimą pradėję vėliau jį nutraukė.

J. Olekas teigė, kad Krašto apsaugos ministerija šį sprendimą apskundė teismui rugpjūčio 17 dieną. Vėliau antradienį Generalinė prokuratūra paskelbė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Socialdemokratų partijos frakcijos posėdyje praėjusį trečiadienį dalyvavusi Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė sakė kariuomenės vado kaltės šiuose pirkimuose neįžvelgianti, o siūlė pertvarkyti Krašto apsaugos ministerijos viešųjų pirkimų organizavimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.