aA
Penktadienį Generalinėje prokuratūroje apklaustas buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas, eksparlamentaras Eligijus Masiulis sako nebaigęs duoti visų parodymų politinės korupcijos byloje, tačiau pabaigęs tai padaryti žada viešai atsakyti ir į visuomenei rūpimus klausimus.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis
© DELFI / Domantas Pipas

„Deja, bet šiandien noriu pasakyti, kad mes dar nebaigėme apklausos ir mes dar artimiausiu metu pratęsime pokalbį su prokuroru. (...) Laikausi toliau to principo, kad kai tiktai prokurorui pasakysiu viską, ką žinau, tada iš karto, nieko nedelsdamas informuosiu visuomenę, žmones ir jus apie savo poziciją šioje byloje“, - žurnalistams po apklausos sakė E.Masiulis.

Jo apklausa penktadienį vyko nuo 9 val. ryto iki 20 val vakaro.

„Pirmiausia visi mano parodymai turi atsidurti pas prokurorą protokole apklausos, o po to aš tiek, kiek man leis prokuroras ir kiek man leis apribojimai, aš tikrai esu pasiruošęs. Tai tikrai ne už kalnų“, - pridūrė jis.

E.Masiulis sakė, kad jo statusas byloje išlieka nepasikeitęs ir įtarimai nepraplėsti. Jis įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį.

Įtarimas dėl neteisėto praturtėjimo pareikštas po to, kai gegužę atliktos kratos metu E.Masiulio namuose buvo rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

E.Masiulis patvirtino tik šios apklausos metu pradėjęs duoti išsamius parodymus prokurorams, nors ikiteisminis tyrimas vyksta jau keletą mėnesių. Anksčiau E.Masiulis buvo atsisakęs duoti parodymus.

„Apimtis bylos didžiulė ir tie įtarimai yra platūs, tai akivaizdu, kad man reikėjo tiesiog paaiškinti labai daug dalykų dėl to, dėl ko aš esu įtariamas. Dalį šitų dalykų mums pavyko pateikti“, - kalbėjo E.Masiulis.

Paklaustas, kodėl laukė kelis mėnesius prieš pradėdamas duoti parodymus, jis sakė: „Ir vasarą keletą kartų (...) lankiausi čia ir irgi dalyvavau tam tikrose apklausose, bet man atrodo, kad čia tiesiog vasara, toks laikotarpis buvo“.

„Matėme, kad prokurorai ir kitokių darbų turi - ir koldūnai, ir šaukštai, ir medžioklės“, - kalbėjo buvęs Seimo narys.

Šiame politinės korupcijos tyrime įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi pareikšti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, taip pat įtarimai prekyba poveikiu ir kyšininkavimu taip pat yra pareikšti buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.