aA
Trečiadienio vakarą į Respublikinės Panevėžio ligoninės Priėmimo-skubios pagalbos skyrių 1 metukų sūnų dėl sužalotų lytinių organų atvežusi 19 metų mama uždaryta į areštinę 48 valandoms. Ten pat atsidūrė ir jos 24 metų draugas. Jis teistas.
Sužaloto mažylio istorijoje painiava: į ligoninę jį atvežusia motina policija neskuba patikėti
© "Sekundė"

Pareigūnai turėjo pagrindo įtarti, kad vaikui tarpvietė galėjo būti sužalota ne per nelaimingą atsitikimą, kaip kad medikams sakė jo motina. Jie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Intensyvios terapijos skyriuje gydomo mažylio būklė yra patenkinama.

Iš Rokiškio rajono į Panevėžį neseniai atvykusi berniuko motina yra įrašyta į socialinės rizikos šeimų sąrašą. Apie gyvenamąją vietą pakeitusią jauną motiną Rokiškio rajono savivaldybė informavo Panevėžio miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistus.

Pastarieji nuvyko nurodytu adresu, tačiau moters su vaiku ten nerado.

Paaiškėjo, kad devyniolikametė apsigyveno kitur, nei sakė Rokiškio rajono savivaldybės vaiko teisių apsaugos darbuotojams.

Pirminiais duomenimis, sulaikytas jos draugas nėra vaiko tėvas.

Miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Audronė Grainienė teigia, kad mažyliui pasveikus jo gyvenamosios vietos klausimą spręs Rokiškio rajono vaikų teisių apsaugos specialistai.

'Sekundė“