aA
Lietuvos profesinės sąjungos kitą savaitę, rugsėjo 10 dieną, šeštadienį, prasidedant Seimo rudens sesijai, rengia mitingą, kuriame ragins parlamentarus pritarti Prezidentės Darbo kodekso pataisoms ir dar labiau nemažinti darbuotojų garantijų.
Profesinės sąjungos kitą savaitę rengia mitingą
© DELFI / Kiril Čachovskij

„Dirbantiems jau pabodo nuolat pagal vėjo kryptį nuomonę keičiantys ir duotus pažadus laužantys politikai. Dėl naujojo Darbo kodekso beveik dvejus metus buvo diskutuota Trišalėje taryboje ir Seimo Socialinių reikalų komitete, bet, jį priimant, į tai lengvabūdiškai numota ranka. Dar visai neseniai Premjeras Algirdas Butkevičius sakė supratęs ir atsižvelgsiantis į profesinių sąjungų nuogąstavimus, bet netrukus vėl apie tai pamiršo. Laikas prisiminti, kad Seime reikia dirbti ne tik dėl perrinkimo, bet ir valstybės labui“, – sako Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) pirmininkas Artūras Černiauskas.

Lietuvos profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Kristina Krupavičienė pabrėžia, kad tikisi, jog Darbo kodekso, o kartu ir šalies darbo rinkos likimą nulemsiantys Seimo nariai suvoks Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasiūlymų svarbą dirbantiems žmonėms ir apsispręs teisingai.

„Jei parlamentarai pritars Prezidentės siūlymams, manau, žmonės irgi atsižvelgs į tai, kurie politikai palaikė darbuotojų pusę, kai balsuos artėjančiuose Seimo rinkimuose“, – sako „Solidarumas“ pirmininkė.

„Siekiame, kad būtų palaikytas Prezidentės veto ir priimtas naujas subalansuotas Darbo kodeksas, nepakenksiantis darbuotojams. Toks, dėl kurio po ilgų diskusijų buvome sutarę Seimo Socialinių reikalų komitete“, – teigia A. Černiauskas.

Šalies profsąjungų mitingas vyks Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo.

Vilniaus miesto savivaldybė Eltą informavo, kad yra išdavusi leidimą renginiui. Numatyta, kad į jį susirinks iki 1000 žmonių.

Tai jau ne pirmas šalies profsąjungų rengiamas mitingas dėl naujojo Darbo kodekso.

Šiuo metu Darbo kodeksui savo pataisų yra pateikusi Prezidentė, dėl kurių dar turės apsispręsti šalies parlamentarai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.