aA
Melania Trump, respublikonų kandidato į JAV prezidentus Donaldo Trumpo žmona, ketvirtadienį pateikė teismui ieškinį prieš dvi žiniasklaidos priemones, tvirtinusias, kad ji 10-ame dešimtmetyje dirbo palydove.
M. Trump apskundė žiniasklaidos priemones, teigusias, kad ji dirbo palydove
© AFP/Scanpix

Naujienų agentūra AFP susipažino su ieškiniu, užregistruotu Merilando valstijos Montgomerio apygardos teisme. Jame skundžiama bendrovė „Mail Media, Inc.“, tvarkanti naujienų portalą „Daily Mail Online“, ir tinklaraštininkas Websteris Griffinas Tarpley.

Slovėnijoje gimusi buvusi manekenė Melania Trump siekia prisiteisti apie 150 mln. dolerių.

„Atsakovai yra pateikę keletą teiginių apie ponią Trump, kurie yra visiškai klaidingi ir smarkiai kenkia jos asmeninei bei profesinei reputacijai“, – sakė jos advokatas Charles'as Harderis.

„Atsakovai išplatino savo melagystes milijonams žmonių JAV ir visame pasaulyje, – pridūrė jis. – Jų veiksmai yra tokie šiurkštūs, piktavališki ir kenksmingi poniai Trump, kad jos patirta žala vertinama 150 mln. dolerių.“

Melania Trump 24 metais jaunesnė už savo milijardierių vyrą. Ji yra D.Trumpo trečioji žmona ir jų jaunėlio sūnaus Barrono motina.

C. Harderis specializuojasi privatumo apsaugos ir šmeižto bylų srityje.

Jis atstovavo buvusiam imtynininkui Hulkui Hoganui ir yra laimėjęs jo bylą prieš „Gawker Media“ – pramogų pasaulio naujienų tinklapį, paviešinusį H. Hogano ir jo draugo žmonos intymų vaizdo įrašą. Tąsyk H. Hoganui buvo priteistas 140 mln. dolerių vertės žalos atlyginimas.

Šis nuosprendis lėmė populiaraus „Gawker“ tinklapio uždarymą, nes įvykdžiusi teismo nurodymą įmonė bankrutavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.