aA
Penktadienį Vilniuje prasidėjo didžiausias miesto festivalisSostinės dienos“. Šiemet galima aplankyti „Dūzgiantį prospektą“, „Dizaino skverą“, „Šeimų parką“, keliauti „Gardžių lauktuvių keliu“ ir „Knygų alėja“.
Vilniuje prasidėjo „Sostinės dienos“
© DELFI / Andrius Ufartas

Festivalio rengėjai žada, kad nuo Katedros iki Lukiškių aikštės nusidrieksiantis „Dūzgiantis prospektas“ bus dar įvairesnis savo renginiais. Gedimino prospekto pradžioje įsikūrę menininkai kvies apžiūrėti vizualiųjų menų ekspozicijas ir naujausius savo darbus, o bohemišką nuotaiką sukurti padės gausybė koncertų, spektaklių ir kitų kultūros renginių.

Trijose Gedimino prospekto scenose koncertus surengs tiek geidžiamiausios šiandienos grupės, tiek lyriški atlikėjai, žinomi aktoriai ir bardai, tiek alternatyviosios ir elektroninės muzikos kūrėjai bei didžėjai.

Vinco Kudirkos aikštėje visų stileivų lauks „Dizaino skveras“, kur savo darbus ir naujausias kolekcijas pristatys Lietuvos dizaineriai.

Išalkusius įvairiausiomis gėrybėmis pavaišins nuo Jogailos gatvės iki A. Jakšto gatvės besitęsiantis „Gardžių lauktuvių kelias“, kurio stotelėse skonio receptorius palepinti galės ir žaliavalgiai, ir „mėsėdžiai“, ir smaližiai.

Prospekto atkarpoje prie Žemaitės skvero pasitiks jau tradicine tapusi „Knygų alėja“. Čia bus galima ne tik įsigyti knygų, bet ir sudalyvauti naujų leidinių pristatymuose, pabendrauti su mėgstamiausiais lietuvių rašytojais, gauti jų autografą.

Iš renovuojamos Lukiškių aikštės žaidimų ir pramogų parkas perkeltas į Bernardinų sodą, jis laikinai pervadintas „Šeimų parku“. Jame laukia karuselės, batutai, tatamiai, šokinėjimai su guminiais lynais ir kt.

Festivalis truks tris savaitgalio dienas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.