aA
Stiprus 7,1 balo žemės drebėjimas penktadienį paryčiais supurtė Naująją Zelandiją, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS), o šalies civilinės saugos tarnyba paskelbė cunamių pavojų.
Vandenynas, Naujosios Zelandijos pakrantė
Vandenynas, Naujosios Zelandijos pakrantė
© V. Mikutaičio nuotr.

Požeminiai smūgiai, kurių židinys buvo negiliai, apie 30 km gylyje. Epicentras buvo vandenyno dugne netoli Šiaurės salos, už maždaug 167 km nuo Gisborno, pridūrė jis.

Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras nepaskelbė pavojaus, o apie nukentėjusius žmones arba padarytą žalą pranešimų nebuvo.

Tačiau naujosios Zelandijos civilinės saugos organizacija paskelbė „rekomendacinį pranešimą apie potencialią cunamių grėsmę visose Naujosios Zelandijos pakrančių teritorijose“.

Naujosios Zelandijos radijas pranešė, kad žmonės, gyvenantys pajūryje netoli Rytų Kyšulio rajone buvo perspėti vietos civilinės tarnybos, kad jiems vertėtų evakuotis.

Naujoji Zelandija yra ant Australijos ir Ramiojo vandenyno tektoninių plokščių ribos ir patenka į vadinamąją Ramiojo vandenyno ugnies žiedą. Šalyje kasmet užfiksuojama iki 15 tūkst. seisminių smūgių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.