aA
Policija Jungtinėje Karalystėje (JK) sulaikė šešis paauglius, įtariamus 40-mečio fabriko darbuotojo lenko nužudymu. Vyras mirė nuo galvos sužalojimų po užpuolimo gatvėje, Harlou mieste, įsikūrusiame į šiaurę nuo Londono, rašo „Deutsche Welle“.
Šeši paaugliai įtariami mirtinai sumušę vyrą dėl jo tautybės
© A.Stackevič nuotr.

Remiantis Esekso policijos duomenimis, tarp įtariamųjų - penki penkiolikmečiai ir vienas šešiolikmetis. Trečiadienį institucijos pranešė, kad paaugliai buvo sulaikyti dar šią savaitę ir vėliau paleisti už užstatą.

Policija atlieka tyrimą dėl galimo neapykantos nusikaltimo.

Vyras užpultas šeštadienį. Jis patyrė galvos sužalojimus ir pirmadienio vakarą mirė ligoninėje. Užpuolikai sužeidė ir kitą asmenį - 43 metų vyrą. Jis nugabentas į ligoninę įtarus, kad lūžo vyro ranka ir sužalotas pilvas.

Jungtinei Karalystei birželio mėnesio referendume balsavus palikti Europos Sąjungą (ES), šalies policija pranešė apie išaugusį neapykantos nusikaltimų skaičių.

Lenkai yra antroji didžiausia tautinės mažumos grupė Jungtinėje Karalystėje, jų populiacija siekia 850 tūkst. Birželį Lenkijos ambasadorius Londonui sakė esąs sukrėstas ir stipriai susirūpinęs dėl išaugusio smurto prieš lenkų bendruomenę.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.