aA
Paneigdama gandus apie tėvo mirtį, Uzbekistano prezidento Islamo Karimovo dukra trečiadienį sakė, kad jo būklė po patirto hemoraginio insulto jau gerėja. Tai praneša "Reuters".
Islamas Karimovas
Islamas Karimovas
© AFP/Scanpix

Socialiniame tinkle "Instagram" išplatintame pranešime jaunesnioji ilgalaikio šalies vadovo duktė Lola Karimova-Tiliajeva padėkojo visiems geranoriškiems žmonėms už palaikymą ir teigė, kad tai prisideda prie jos tėvo sveikimo.

Žinutę ji paskelbė po to, kai keliuose žiniasklaidos šaltiniuose pasirodė pranešimai, esą 78-erių I. Karimovas, vienintelis Uzbekistano vadovas nuo 1991-ųjų metų, mirė kraujui išsiliejus į smegenis.

Po sekmadienį išplatinto pranešimo apie šalies vadovo paguldymą į ligoninę, Taškento vyriausybė daugiau nepateikė jokios informacijos.

Tačiau ji atšaukė trečiadienio rytą turėjusį vykti kasmetinį renginį, kurio metu I. Karimovas susitikdavo su visuomene ir pagerbdavo sovietų represijų aukų atminimą.

Ministrų kabinetas taip pat atšaukė aukštas pareigas einantiems valdininkams ir diplomatams skirtą koncertą, kasmet vykdavusį Nepriklausomybės dienos, minimos rugsėjo 1 dieną, išvakarėse. Tai naujienų agentūrai "Reuters" pranešė neįvardijamas diplomatinis šaltinis.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.