aA
Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą dėl Panevėžio rajone vykusios vakarienės ir medžioklės.
Virginija Baltraitienė ir Jonas Milius
Virginija Baltraitienė ir Jonas Milius
© DELFI

Joje dalyvavo Lietuvos ir Latvijos už žemės ūkį atsakingi politikai ir valstybės tarnautojai bei du verslininkai.

Į VTEK šiuo klausimu kreipėsi pasibuvime dalyvavusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, kad, jos teigimu, „būtų išsklaidytos bet kokios abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje“.

Be Lietuvos žemės ūkio ministrės, vakarienėje ir medžioklėje liepos pabaigoje dalyvavo jos sutuoktinis Regimantas, Valstybinės Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, bendrovės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus Agro“ vadovas Pranas Dailidė ir Latvijos žemės ūkio ministerijos delegacija. „Info TV“ antradienį pranešė, kad šiame susitikime dalyvavo ir V.Baltraitienės sūnus Mantas.

Anot televizijos, ministrės sūnus renginio metu sumokėjo ir už save ir už tėvą, vienas verslininkas už save ir kitą verslininką. Pati V. Baltraitienė nemedžiojo, nors vaišėse dalyvavo. Už medžioklę, „Info TV“ duomenimis, susimokėjo Latvijos ministras ir J. Milius.

Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė žiniasklaidai yra pateikusi kelias versijas, kad organizavo minėtą medžioklę. Praėjusią savaitę ministrė svarstė, jog medžioklę organizavo J. Milius, vėliau ji teigė, jog tai verslininkas P. Dailidė. Pirmadienį spaudos konferencijoje Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas J. Milius aiškino paprašęs organizuoti medžioklę ministrų vakarienės metu savo kaimyno P. Dailidės. Panašaus J. Miliaus prašymo padėti organizuoti medžioklę ministrų susitikimo metu yra sulaukęs ir jo pavaldinys, Panevėžio valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Valdemaras Kontautas.

Žemės ūkio ministerija taip pat sako laukianti sąskaitos už vykusį pasibuvimą, tačiau iki šiol jos negavo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.