aA
Vyriausybė trečiadienį turėtų apsispręsti dėl pataisų, kurios įvestų kadencijas visų biudžetinių įstaigų vadovams, tačiau neribotų jų skaičiaus.
Vyriausybė grįžta prie biudžetinių įstaigų vadovų kadencijų klausimo
© DELFI / Valdas Kopūstas

Vyriausybė pasitarime liepą iš esmės pritarė pataisoms, kuriomis įvedamos biudžetinių įstaigų vadovų kadencijos, tačiau jos nėra ribojamos. Įstaigų direktoriai į darbą būtų priimami ketverių metų kadencijai konkurso būdu. Antrą kadenciją tas pats vadovas galėtų dirbti be konkurso, jeigu jo veikla kasmet būtų vertinama tik gerai arba labai gerai.

Jeigu dvejus metus iš eilės vadovas būtų įvertintas nepatenkinamai, jis būtų atleidžiamas. Į trečią kadenciją norintis pretenduoti gerai dirbęs vadovas vėl turėtų dalyvauti konkurse. Rengiant tas pataisas nebuvo atsižvelgta į Specialiųjų tyrimų tarnybos pastabą, kuri siūlė trečiai kadencijai nebeleisti pretenduoti tiems patiems asmenims, o padaryti ketverių metų pertrauką.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė liepą pareiškė, kad tokiomis pataisomis būtų sudarytos sąlygos biudžetinėse įstaigose įtvirtinti „amžinus vadovus“. Šalies vadovė teigė, kad „būtų labai negražu“, jeigu kadenciją baigianti Vyriausybė taip stengtųsi išsaugoti savo kadrus biudžetinių įstaigų vadovų postuose.

Kadencijos šiuo metu kai kuriems biudžetinių įstaigų vadovams jau yra įvestos. Pavyzdžiui, terminuotai priimami Vyriausybės įstaigų ir įstaigų prie ministerijų vadovai, didesnių gydymo įstaigų vadovai, teatrų ir koncertinių įstaigų, nacionalinių ir respublikinių muziejų, bibliotekų vadovai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.