aA
Rugsėjo pirmąją vaikus į atnaujintą lopšelį-darželį „Ramunėlė“ vesti turėję tėvai – nežinioje. Buvo pranešta, kad laiku nespėjus atlikti renovacijos darbų, švietimo įstaiga duris pravers tik rugsėjo 12-ąją, bet kas iki tol prižiūrės vaikus?
Vaikų darželis
Vaikų darželis
© Anglija.today

Į DELFI kreipėsi vieniša mama, kurios penkiametis sūnus turėjo lankyti šį darželį. Moteris aiškino negalinti suprasti tokio įstaigos vadovų abejingumo.

Nepasiūlė jokios alternatyvos

„Mūsų darželio remontą buvo numatyta baigti iki rugsėjo pirmos dienos. Iš vieno darželio Žirmūnuose, kurį vaikas lankė vasarą, turėjome persikelti į „Ramunėlę“, į jį ėjome ir prieš tai. Tačiau pirmadienį (rugpjūčio 29-ąją) direktorė pasakė, kad darbų nespėja, darbininkai vangiai dirbo. Ji liepė auklėtojoms pranešti tėvams, kad iki rugsėjo 12-osios vaikus, kur norime, ten laikytume, bet ne darželyje“, – pasakojo moteris.

Šią žinią ji sakė ir sužinojusi iš auklėtojos. Direktorė, pasakojo moteris, ne tik asmeniškai nesusitiko su tėvais, bet ir susisiekti telefonu su ja nepavyksta.

Jokio atsakymo – nei telefonu, nei internetu – iš šios švietimo įstaigos nesulaukė ir DELFI.

„Nepasiūlė jokios alternatyvos. Vaiką auginu viena, reikia dirbti. Ką daryti tokioje situacijoje? Negaliu suprasti“, – jaudinosi moteris.

Vadovybės elgesys nustebino

Savo sūnų į „Ramunėlės“ darželį ji pasakojo leidusi ir anksčiau. Iki šiol, skaitytojos teigimu, ir administracija bendravo maloniai, ir jokių kitų problemų nekilo, tad toks vadovybės elgesys ją gerokai nustebino.

„Kiti tėvai irgi ištikti šoko. Mes nieko nežinome, auklėtojos nieko nežino. Nebuvo jokio susitikimo, informacijos“, – stebėjosi moteris.

Jos teigimu, vaiką palikti vasarą lankytame darželyje irgi ne išeitis – iš jo jie jau kone varomi, nes grįžta atostogavę vaikai, ateina ir užsiregistravę darželį lankyti nuo rudens.

„Nesuprasi, kieno kaltė, bet tėvams turi būti pasiūlytas kažkoks kitas variantas. Prasideda pats darbymetis, o tokia situacija – aš negaliu suprasti“, – stebėjosi ji.

Sudarė galimybę lankyti kitą darželį

Savo ruožtu Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Švietimo skyriaus Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo poskyrio vyr. specialistė Vidmanta Kibirkštienė DELFI sakė, kad kilusi problema jau išspręsta.

„Šiuo metu lopšelyje-darželyje „Ramunėlė“ yra baigiami renovacijos darbai. Iki rugsėjo 12 dienos lopšelis-darželis atvers duris mažiesiems ir jų tėveliams. Suprantame, kad užtrukusi renovacija sukėlė nepatogumų, tačiau siekiame, kad renovacijos metu būtų pasiekta aukščiausia kokybė.

Vilniaus lopšelio-darželio „Ramunėlė“ direktorė informavo, kad yra pateikusi tėveliams išsamią informaciją apie baigiamus darbus ir mokslo metų pradžią. Kadangi keletas tėvelių neturi galimybių palaukti iki rugsėjo 12 d., Vilniaus lopšelio-darželio „Rūta“ direktorė sutiko padėti ir leisti jų vaikams laikinai lankyti darželį“, – sakė ji.

Savivaldybės atstovės teigimu, bendrasis įstaigos telefonas laikinai neveikia, nes atnaujinama elektros instaliacija.

„Savivaldybė atsiprašo dėl patiriamų nepatogumų, prašydama kantrybės bei supratingumo, nes užbaigus visus suplanuotus darbus, kokybiškai sutvarkytas darželis tarnaus ilgai ir saugiai visiems jį lankantiems vaikučiams“, – tikino V. Kibirkštienė

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.