aA
Šeduvos žydų bendruomenės 75-ųjų sunaikinimo metinių paminėjime Pakutenių ir Liaudiškių masinių žudynių vietose, taip pat Šeduvos žydų kapinėse dalyvavęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius pažymėjo, kad niekad neblėstanti atmintis - tai mūsų įsipareigojimas žuvusiems ir nukankintiems.
Šeduvoje pagerbtas Holokausto aukų atminimas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

„Holokaustas - tai visų mūsų skausmas, mūsų tragedija. Tai mūsų įsipareigojimas, kad ateityje daugiau niekada neiškiltų pavojus žmogiškumui", - sakė ministras pirmininkas.

Premjeras padėkojo paminėjimą organizavusiam Šeduvos žydų memorialiniam fondui ir jo atstovams. Fondo kuruojamas projektas „Dingęs Štetlas" įamžina Šeduvoje gyvenusių žydų bei per Antrąjį pasaulinį karą nužudytųjų miškuose netoli Šeduvos, atminimą.

Projektas jau sulaukė tarptautinio pripažinimo - jis yra įtrauktas į Europos lankytinų memorialų žemėlapį, taip pat į Lietuvos žydų paveldo kelią.

Praėjusių metų spalio mėnesį ministras pirmininkas A. Butkevičius kartu su Izraelio ambasadoriumi Amiru Maimonu, Lietuvos žydų bendruomenės nariais bei užsienio svečiais Šeduvoje dalyvavo atidengiant monumentą čia gyvenusiems žydams.

Vyriausybė prisideda prie žydų istorinės atminties įamžinimo, skirdama lėšų neinvaziniams tyrimams, skirtiems Panerių memorialo kompleksiškam sutvarkymui, iš dalies finansuodama albumo, skirto žydų gelbėtojams Lietuvoje pagerbti ir atminti, parengimą.

Po šv. Mišių Šeduvos Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje Vyriausybės vadovas lankosi Šeduvos globos namuose ir pirminės sveikatos priežiūros centre, o vėliau Šeduvos kultūros ir amatų centre susitiks su gyventojais.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.