aA
Rugpjūčio 26-osios rytas nemalonumais prasidėjo Telšiuose, Turgaus a. prekiavusiems tautodailininkams ir amatininkams, kurie dalyvavo miesto centre tris dienas trukusioje mugėje. Ryte į mugę susirinkę prekybininkai rado apvogtas per naktį paliktas prekybines palapines, su prekėmis ir pinigais jose.
Tautodailininkų ir amatininkų mugės dalyvius apvogė nepilnamečiai
© Telšių aps. VPK

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai dėl šių vagysčių pradėjo du ikiteisminius tyrimus ir dvi administracines teisenas, atsižvelgiant į padarytą žalą. Ilgapirščius labiausiai domino pinigai, kuriuos susirinko rastose palapinėse. Taip pat pavogti ir odos gaminiai, 100 vnt. vaikiškų kepurių, buvusių maiše, praneša Telšių apskrities policija.

Netrukus Telšių policijos pareigūnai užčiuopė siūlo galą, atvedusį iki galimų įtariamųjų. Pirmadienio pavakare nustatyti trys nepilnamečiai (14-16 metų), penktadienio naktį galimai švarinę palapines. Du iš jų, policijai gerai žinomi asmenys, sulaikyti dviem paroms.

Sulaikius nepilnamečius, atskleista ir daugiau, galimai su jais susijusių vagysčių. Sulaikymo metu vaikinai važiavo dviračiais, kurie, kaip įtariama, taip pat vogti. Gyventojų, atpažinusių savo dviračius, prašoma atvykti į policijos komisariatą, adresu K. Mindaugo g. 1, Telšiuose arba paskambinti tel. (8 444) 60343.

Vos apšvarinę palapines, nepilnamečiai laiko veltui nešvaistė – jie jau tykojo kitų, ne vietoje paliktų ar neapsaugotų daiktų. Įtariama, kad vienas jų pirmadienio dieną iš automobilio, stovėjusio Šviesos g., pavogė du po 50 eurų vertės mobiliojo ryšio telefonus. Juos pareigūnai aptiko viename iš lombardų. Pareigūnai įtaria, kad gali paaiškėti ir daugiau nepilnamečių įvykdytų nusikaltimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.