aA
Pasaulis labai atidžiai stebi Jugoslavijos rinkimus ir jos valdžios reakciją, sekmadienį įspėjo Jungtinės Valstijos. Tai pareikšta po to, kai valdančioji Slobodano Miloševičiaus Socialistinė partija paskelbė pirmaujanti, tuo tarpu opozicijos skaičiavimai rodė, jog ji gerokai atsilieka.
"Mes ir toliau nuolat konsultuosimės su Europos Sąjunga (ES), Rusijos vyriausybe, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacija (ESBO) ir JT misija Kosove", sakė JAV valstybės departamento atstovas spaudai Richardas Boucheris (Ričardas Baučeris).

Pasak jo, "gauta daug patikimų pranešimų apie pažeidimus rinkimuose. Per kelis mėnesius režimas suėmė tūkstančius demokratų aktyvistų, pasirengė sukčiauti įmetant biuletenius ir skaičiuojant balsus, slopino nepriklausomą žiniasklaidą ir atsisakė įleisti bet kokius bešališkus rinkimų stebėtojus", pabrėžė R. Boucheris.

Tiek prieš rinkimus atliktos nepriklausomos apklausos, tiek opozicijos atliekamas balsų skaičiavimas rodė, kad opozicijos kandidatas į prezidentus Vojislavas Koštunica turi persvarą prieš S. Miloševičių. Vakarai būgštauja, kad prezidentas S. Miloševičius gali mesti iššūkį provakarietiškai Juodkalnijos vadovybei arba tarptautinėms Kosovo taikos palaikymo pajėgoms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.