aA
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra penktadienį nutarė nekelti baudžiamosios bylos Seimo pirmininko asmens sargybiniui Jonui Užusieniui, sužalojusiam kaimyną per išgertuves kilusį konfliktą.
Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Valerijus Rapšys BNS sakė, kad bylą kelti buvo atsisakyta, nes J. Užusienis savo kaimynui Piotrui Kašėtai padarė lengvą kūno sužalojimą. Sužalojimas nesukėlė sveikatos sutrikimų.

Prokuroro teigimu, dabar P. Kašėta gali asmeniškai kreiptis į teismą privataus kaltinimo tvarka ir kelti bylą teisme bei pašyti teismo nubausti jį sužalojusį asmenį.

"Pagal įstatymą, dabar tai asmenis P. Kašėtos reikalas. Prokuratūra tokiose bylose baudžiamojo persekiojimo nevykdo", sakė prokuroras V. Rapšys.

Tyrimo pradžioje konflikto raminti vykę policijos pareigūnai teigė, kad, sodinant J. Užusienį į automobilį, jiems teko panaudoti kovinius veiksmus, nes Seimo pirmininko asmens sargybinis jiems priešinosi.

Prokuratūrai apklausus visus konflikto dalyvius, paaiškėjo, kad J. Užusienio veiksmuose nebuvo nusikaltimo požymių ir juose nėra pasipriešinimo policijai nusikaltimo sudėties. Todėl J. Užusieniui atsisakyta kelti bylą ir dėl pasipriešinimo policijai.

Pasak prokuroro V. Rapšio, paaiškėjo, kad policininkai panaudojo "šiokią tokią prievartą", užkirsdami kelią galimam pasipriešinimui - jie suėmė J. Užusienį už rankų ir įsodino į automobilį.

"Gal buvo instinktyvus bandymas ištrūkti, tačiau tai ne nusikalstamas pasipriešinimas", sakė prokuroras V. Rapšys.

Kovo 27 dieną bute, kur buvo girtaujama, buvo susipešę 29 metų buto šeimininkas P. Kašėta ir pas jį svečiavęsis Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio asmens sargybinis, 37 metų J. Užusienis.

Abu vyrai buvo neblaivūs.

Per muštynes šeimininkas trenkė svečiui per pakaušį, J. Užusienis į tai atsakė voždamas buteliu P. Kašėtai per galvą.

J. Užusienis iššovė į lubas iš vardinio pistoleto "Sig Sauer". Kulka nieko nesužeidė.

Neblaivus buto šeimininkas buvo išvežtas į Vilniaus greitosios medicinos pagalbos ligoninę. Vadovybės apsaugos departamento vyresnysis asmens sargybinis J. Užusienis buvo sulaikytas, iš jo buvo paimtas vardinis ginklas.

Juo J. Užusienis buvo apdovanotas 1992 metais už pavyzdingą tarnybą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.