aA
Gegužės pradžioje vyks nacionalinis televizijos publicistikos konkursas "Telemaratonas Ad rem", tačiau dar tiksliai neaišku, kokios televizijos stotys jame dalyvaus.
Konkursą, kuris vyks gegužės 5 dieną ir bus tiesiogiai transliuojamas per Lietuvos nacionalinę televiziją, rengia žurnalistė Jolanta Šarpnickienė ir reklamos agentūra "Mūsų linija".

Kaip penktadienį spaudos konferencijoje sakė konkurso sumanytoja J. Šarpnickienė, jo tikslas yra skatinti gerą publicistiką, o ne televizijų ambicijas.

Kaip BNS sakė LNK televizijos programų direktorius Paulius Kovas, LNK televizija nedalyvaus dėl rengėjų nekompetencijos.

"Kam kurti konkurso kategorijas, jei jame yra priimama viskas, kas atnešama", sakė P. Kovas.

"Nesame oficialiai pakviesti dalyvauti nei kaip televizija, nei kaip direktorius, todėl jei LNK nėra pakviesta, tai ir LNK žurnalistai nedalyvaus", sakė P. Kovas.

Televizijos TV3 atstovė spaudai Daina Andrikienė BNS korespondentui sakė, jog televizija tik šį ketvirtadienį gavo kvietimą dalyvauti konkurse.

Pasak jos, sprendimas dėl dalyvavimo bus priimtas pirmadienį.

J. Šarpnickienės teigimu, "Telemaratono Ad rem" tikslas yra skatinti ir atrasti naujus veidus, nes "jie pasirodo vis rečiau".

"Komisija rado darbų, vertų dėmesio pagal tai, kokią naudą suteikia visuomenei", sakė J. Šarpnickienė.

Renginio sumanytoja sakė, kad šiais metais į komisiją pakviesti tie žmonės, kurie domisi televizija, kurių darbas yra ją stebėti ir vertinti.

Šiais metais darbus vertins žurnalistai Žygintas Pečiulis, Skirmantas Valiulis, Audronė Urbonaitė, Romualda Stonkutė, Vaidas Jauniškis, Ferdinandas Kauzonas, režisieriai Janina Lapinskaitė, Gintaras Šeputis, Arūnas Matelis, VRS reklamos agentūros atstovas Jonas Banys, Spaudos, radijo ir TV rėmimo fondo tarybos Audovizualinių visuomeninių informacinių priemonių komisijos pirmininkė Vaiva Žukienė, Žurnalistų ir leidėjų etikos komisijos narys Romanas Sedlickas, radijo stočių savininkas Hubertas Grušnys ir J. Šarpnickienė.

Pagal tradiciją renginį ves BTV žinių vedėja Nemira Pumprickaitė, nes, pasak J. Šarpnickienės, kol kas ji yra nepakeičiama.

Šiais metais bus išrinktos geriausios programos (žinių laida, periodinė publicistinė laida, kultūrinė publicistinė laida arba laidų ciklas), geriausi videosiužetai (geriausias publicistinis, komiškiausias videodarbas, "Metų reportažas" ir "Metų debiutas") bei įteikti specialieji apdovanojimai ("Žiūrovų simpatijų", "Metų prodiuseris", "Metų TV laidos vedėjas", "Už nuopelnus TV publicistikai", "Už humaniškiausią darbą").

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.