aA
Skandalais pagarsėjęs šakių rajono meras Juozas Bertašius nesusivaldė. Feisbuke ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame užfiksuotas birželio 23-ąją vykęs Šakių rajono tarybos posėdis. Balsavimo metu meras susilaikė, tačiau į mikrofoną J. Bertašius neatsargiai leptelėjo keiksmažodžių tiradą.
Juozas Bertašius
Juozas Bertašius
© Fotodiena.lt

Valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausantis J. Bertašius posėdžio metu paragino susirinkusius savivaldybės narius balsuoti dėl to ar įtraukti į darbotvarkę klausimą dėl Kukarskės globos namų socialinės globos kainos patvirtinimo. Visiems nutilus ir ėmus balsuoti rajono meras tyliai leptelėjo šalia sėdinčiam vicemerui Edgarui Pilypaičiui ir sekretorei.

„Aš tai bl*t susilaikau na**ui, – ir nebyliai nužvelgęs balsuojančius atsiduso, – deb*laaai“. Penkiems balsavus už, tiek pat susilaikius, o 11-ai tarybos narių balsavus prieš klausimas taip ir nebuvo svarstytas.

Tuo metu įrašas su visu posėdžiu bei jame aidėjusiais rajono mero keiksmais atsidūrė tiek „YouTube“, tiek feisbuke.

„Mane tai šokiravo! Koks žemas kultūros lygis!, – stebėjosi Šakių rajono savivaldybės narė Raminta Bastytė, – tokie pasisakymai nepuošia rajono. Atvirkščiai – demonstruojama nepagarba žmogui, tai yra rajono vadovo autoriteto menkinimas. Galima tik įsivaizduoti, kokia leksika vartojama uždaresniuose pokalbiuose“.

Kitas Šakių rajono tarybos narys Mindaugas Tarnauskas, kuris feisbuke ir paviešino skandalingąjį įrašą, taip pat neslėpė pasipiktinimo J. Bertašiaus pasisakymu.

„Ir čia buvo Meras, ir čia buvo Savivaldybės tarybos posėdis!“, – rašė M. Tarnauskas. Tuo tarpu R. Bastytė neatmetė galimybės reikalauti J. Bertašiaus viešo atsiprašymo ir kreipimosi į etikos komisiją.

Tuo tarpu pats J. Bertašius neigė, kad posėdžio metu keikėsi.

„Nu čia dabar! Nežinau, kas tuos įrašus daro, aš visada kultūringai kalbu, o tokių išsireiškimų ar žodžių gyvenime nesu sakęs, kategoriškai neigiu“, – tikino J. Bertašius, kuris Šakių rajono meru renkamas nuo 2003 metų.

Nuo to laiko jis yra įsivėlęs į kelis skandalus – 2012 metais jį buvo sulaikę STT pareigūnai, įtarus jį davus neteisėtus nurodymus, susijusius su pinigų panaudojimu. 2014 metais jis pripažintas kaltu dėl prekybos poveikiu ir turėjo sumokėti 18,9 tūkst. litų baudą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.