aA
Žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano aukštojo mokslo baigimo diplomas gali būti suklastotas. Vokiečių portalas „Spiegel“ ir tinklapis „Al Monitir“ rašo, kad dokumentas yra senesnis, nei jį išdavęs universitetas.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas
© AFP/Scanpix

R. T. Erdoganas yra baigęs religinę Imamo Hatipo mokyklą, kurioje ruošiami pamokslininkai. Aštuntajame ir devintajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose šių mokyklų absolventai galėjo studijuoti tik teologiją. Tačiau R. T. Erdoganas tariamai studijavo Marmaros universitete Stambule ekonomikos mokslus ir administravimą.

Kad galėtų čia studijuoti, R. T. Erdoganas, remiantis tuometiniais įstatymais, turėjo pateikti patvirtinimą, kad be Imano Hatipo mokyklos baigė dar ir kitą.

Diplomas, kurį 1981-aisiais esą išdavė Marmaros universitetas, dabar sukėlė abejonių dėl autentiškumo. Šis universitetas įkurtas tik 1982 metais. Ir dekanas bei reaktorius, kurie pasirašė diplomą, dirbti čia pradėjo 1982-aisiais. Savo verdiktą taip pat paskelbė grafikai, pabrėžę, kad šriftas, kuriuo surašytas diplomas, 1981 metais nebuvo naudojamas. Vadinasi, diplomas galėjo būti suklastotas.

Anot turkų deputatų, R. T. Erdoganas į kaltinimus diplomo klastojimo kol kas nereagavo.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.