aA
Prancūzija turi net daugiau priežasčių trauktis iš Europos Sąjungos negu Didžioji Britanija, pareiškė kraštutinio dešiniojo Nacionalinio fronto vadovė Marine Le Pen penktadienį, kai iki referendumo Britanijoje liko šešios dienos.
M. Le Pen: Prancūzija turi daugiau priežasčių trauktis
© AP/Scanpix

Prieš susitikimą Vienoje su kitomis „patriotinėmis“ Europos partijomis M.Le Pen dar sakė, kad būtų „nepadoru“ bet kuriai debatų pusei pasinaudoti britų parlamentarės Jo Cox nužudymu.

„Prancūzija galbūt turi tūkstančiais daugiau priežasčių pasitraukti iš ES negu Anglija“, ir visos Bendrijos narės „turi kvestionuoti savo santykius su ES“, sakė M.Le Pen per spaudos konferenciją.

Pasak jos, „Brexit“ stovyklos jėga, artėjant birželio 23-ajai, kai vyks referendumas dėl Britanijos narystės 28 šalių bendrijoje, yra „stiprus ženklas“, rodantis liaudies pabudimą.

Tikėdamasi stipriai pasirodyti per Prancūzijos prezidento rinkimus 2017 metais, M.Le Pen dar perspėjo britų rinkėjus, kad jie nepasiduotų prognozėms apie „neįsivaizduotinas katastrofas“, jeigu Britanija pasitrauks iš ES.

M.Le Pen, jeigu bus išrinkta kitais metais, pažadėjo būsianti „Madame Frexit“ ir per šešis mėnesius surengsianti referendumą dėl Prancūzijos narystės Europos Sąjungoje.

Pasirodžiusi greta Austrijos laisvės partijos (FPÖ)vadovo Heinzo-Christiano Strache, M.Le Pen sakė, kad Europa turėtų turėti didesnę pasirinkimo laisvę, pagal „a la carte“ principą – kad narės galėtų pačios pasirinkti glaudesnės integracijos sritis.

„Mes norime išplatinti šią „a la carte“ Europos idėją, kurią kai kurios šalys jau taiko, kaip Danija .. ir Britanija, žinoma“, – pridūrė ji, dar aiškindama, kad tik taip įmanoma „užtikrinti klestinčią ir taikią ateitį“ Bendrijoje, kurią dabar skaldo „sutrikimas ir sumaištis“.

Marine Le Pen (Marin Le Pen) Vienoje dalyvauja šešių populistinių ir euroskeptiškų partijų susitikime „Patriotinis pavasaris“, kurį surengė H.-Ch.Strache Laisvės partija.

Laukiama, kad vėliau penktadienį jame dalyvaus ir Marcus Pretzellis iš Vokietijos partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD), Lorenzo Fontana iš Italijos Šiaurės lygos, Gerolfas Annemansas iš Belgijos „Flamandų intereso“ („Vlaams Belang“) ir buvusi Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos (UKIP) narė Janice Atkinson.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.