aA
Irako pareigūnų teigimų Irako kariuomenei pavyko perimti Faludžos miesto rotušės kontrolę iš Islamo valstybės (IS) rankų, praneša BBC.
Irako pajėgos sudavė skaudų smūgį „Islamo valstybei“
© AP/Scanpix

Generolas Abdulas Wahhabas as-Saadis BBC sakė, kad elitiniai anti-teroristinių pajėgų būriai ir greitojo reagavimo pajėgos „išlaisvino" miesto tarybos pastatą.

Kiek anksčiau pranešta apie atsikovotą pramoninį rajoną miesto rytuose. Faludža, esanti per 50 kilometrų į vakarus nuo sostinės Bagdado išbuvo IS rankose ilgiau nei bet kuris kitas Irako miestas.

Intensyvūs mūšiai dėl Faludžos miesto vyko jau keletą savaičių. Iki šiol Irako ginkluotosioms pajėgoms buvo pavykę užimti keletą aplinkinių kaimų ir apsupti miestą.

Faludža yra antras didžiausias Islamo valstybės kontroliuojamas miestas Irake po Mosulo ir buvo tapęs Islamo valstybės tvirtove.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.