aA
Demokratų partijos kandidatas rinkimuose į JAV prezidento postą Bernie Sandersą ketvirtadienį kreipėsi į šalininkus, sakydamas, kad dirbs kartu su kita Demokratų partijos kandidate Hillary Clinton ir sieks pertvarkyti partiją, praneša naujienų agentūra AP.
Bernie Sandersas, Hillary Clinton
Bernie Sandersas, Hillary Clinton
© Reuters/Scanpix

Vermonto senatorius B. Sandersas pridūrė, esą privalo tęstis jo „politinė revoliucija“ ir siekiama užtikrinti, kad būtų nugalėtas Respublikonų partijos kandidatas Donaldas Trumpas.

„Tačiau D. Trumpo sužlugdymas negali būti vieninteliu mūsų tikslu. Privalome tęsti mūsų visuomenės pastangas sukurti Ameriką tokią, kokia, žinome, ji gali tapti. Be to, privalome į Demokratų partijos suvažiavimą Filadelfijoje liepos 25 dieną atvykti kupini energijos. Ten susitiksime su daugiau nei 1 900 delegatų“, - sakė B. Sandersas.

Vermonto senatorius kalbėjo savo gimtajame mieste, praėjus savaitei po to, kai H. Clinton užsitikrino reikalingą delegatų ir superdelegatų balsų skaičių, kad būtų iškelta Demokratų partijos kandidate. Jis dar nepripažino savo pralaimėjimo ir nesikreipė į varžovę H. Clinton kaip numanomą partijos kandidatę. Tačiau abu politikai antradienio vakarą susitiko Vašingtone, siekdami aptarti bendrus politikos tikslus ir ateities planus.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.