aA
Po smurto kupinos savaitės per Europos futbolo čempionatą Prancūzija nuteisė tris rusų sirgalius, dar 20 ketinama deportuoti kitą savaitę; visi jie nubausti dėl smurto, kuris aptemdė pirmąsias Rusijos rinktinės rungtynes šiame čempionate su Anglija.
Prancūzijoje kalėti nuteisti trys rusų sirgaliai, dar 20 bus išvaryta iš šalies
© AFP/Scanpix

Paskirų smurto protrūkių buvo ir Prancūzijos šiaurėje, kur Rusija trečiadienį žaidė su Slovakija, o Anglija – su Velsu ketvirtadienį. Bet daugiausia smurto patirta praėjusią savaitę Prancūzijos pietuose.

Tarp trijų kalėti nuteisti rusų yra Aleksejus Jerunovas, vadovaujantis Maskvos klubo „Lokomotiv“ ryšiams su sirgaliais; jis nuteistas dvejiems metams laisvės atėmimo.

Jo siautėjimą nufilmavo kitas rusų sirgalius ir paskelbė internete.

Maskvos „Dinamo“ sirgalius Nikolajus Morozovas turėtų kalėti 12 mėnesių, o vienos statybų bendrovės Tuloje vadovas Sergejus Gorbačiovas – 18 mėnesių.

Šiems trims rusams taip pat uždrausta lankytis Prancūzijoje dvejus metus.

Tarp 20-ies futbolo sirgalių, kuriuos Prancūzija ketvirtadienį išsiunčia iš šalies dėl smurto per Anglijos ir Rusijos rungtynes, yra Rusijos kraštutiniams dešiniesiems prijaučiantis Aleksandras Špryginas, Rusijos sirgalių sąjungos vadovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.