aA
Rengdamasis Seimo rinkimams, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Druskininkų skyrius praėjusią savaitę vienmandatėje apygardoje iškėlė Zenoną Streikų. Jis yra Druskininkų mero Ričardo Malinausko bendražygis nepartiniame judėjime „Už Druskininkus“.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

Z.Streikus yra Druskininkų savivaldybės tarybos narys, išrinktas pagal Socialdemokratų partijos sąrašą. Jis socialdemokratams priklausė iki šių metų balandžio, o partiją paliko su R.Malinausku ir keliasdešimt kitų partijos kolegų.

Druskininkų socialdemokratė Seimo narė Kristina Miškinienė BNS patvirtino, kad Z.Streikus priklauso nepartiniam R.Malinausko judėjimui „Už Druskininkus“.

„Ten „in corpore“ visi savivaldybės tarybos nariai perėjo“, – ketvirtadienį sakė politikė.

Tą patvirtino ir pats Z.Streikus.

Kad jo kandidatūra būtų keliama vienmandatėje Druskininkų - Lazdijų rinkimų apygardoje balsavo aštuoni „valstiečių“ Druskininkų skyriaus nariai, keturi buvo prieš.

Prieš balsavęs skyriaus pirmininko pavaduotojas Modestas Kleinys sako taip padaręs, nes Z.Streikus buvo „iš viršaus nuleistas“ kandidatas.

„Mes nesutinkame su „buldozeriniu“ balsavimo principu ir iš viršaus nuleistu kandidatu“, – BNS teigė M.Kleinys.

„Mums nepriimtina, kad R.Malinausko komandos žmogus Z.Streikus bus mūsų kandidatas į Seimą“, – pridūrė jis.

LVŽS Druskininkų skyrius buvo įsteigtas prieš porą savaičių. Partijos įstatuose numatyta, kad skyrių gali sudaryti dešimt žmonių. M.Kleinys sakė, kad jis ir dar trys partijos nariai penktadienį per tarybos posėdį sieks atšaukti savo balsą dėl skyriaus steigimo, o tai, pasak jo, gali reikšti, jog skyrius iširs.

Pasak M.Kleinio, dėl Z.Streikaus kandidatavimo su „valstiečiais“ derėjosi partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir jo pavaduotoja Virginija Vingrienė.

„Buvo iškelta sąlyga, kad jis privalo įstoti į partiją“, – sakė politikas.

R.Karbauskis BNS patvirtino, kad Z.Streikus įstojo į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą. Jis neigė, kad viliojo politiką į partiją.

„Pas mus sprendimus priima skyriai ir atitinkamai tie sprendimai yra toliau vykdomi, o tam tikri žmonės nėra buvę partijose ir nežino taisyklės, kad daugumos sprendimai yra demokratiški“, – sakė R.Karbauskis.

„Aš manau, kad tokia keistoka interpretacija yra, kai nauji partijos nariai nesusigaudo, kokios yro procedūros“, – pridūrė jis.

LVŽS lyderis sakė nepažįstantis Druskininkų mero R.Malinausko ir nesiderėjęs su juo dėl Z.Streikaus kandidatavimo vienmandatėje apygardoje.

„Druskininkų merą esu matęs televizijoje prieš kokius pusę metų, bet mes apie jokius variantus nekalbėjome. Aš jo net nepažįstu“, – teigė R.Karbauskis.

Z.Streikus BNS tvirtino, kad dalyvauti jį Seimo rinkimuose pakvietė buvęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

R.Malinauskas pastarąjį pusmetį buvo priverstas aiškintis dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo gyvenamojo namo, praminto Vijūnėlės „dvaru“, Vyriausybės nutarimo dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo aplinkybių. Nors visos institucijos priėmė R.Malinauskui palankius sprendimus, socialdemokratai pasiūlė jam sustabdyti narystę partijoje. R.Malinauskas su didžiąja Druskininkų skyriaus dalimi išvis paliko socialdemokratus ir steigia savo politinį nepartinį judėjimą „Už Druskininkus“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.