aA
Egipto tyrimų komitetas pranešė, kad Viduržemio jūroje rastas ir iš jos iškeltas prietaisas, įrašinėjęs pokalbius katastrofą patyrusio oro kompanijos „EgyptAir“ lėktuvo pilotų kabinoje.
„EgyptAir“ lėktuvo juodoji dėžė pagaliau aptikta, tačiau radinys apgadintas
© AP / Scanpix

Skrydžių bendrovės „EgyptAir“ skrydžio 804 lėktuvo pilotų kabinos savirašis prietaisas rastas apgadintas, teigiama ketvirtadienį Egipto tyrimų komiteto išplatintame pranešime.

Prietaiso atmintis, „kuri yra pats svarbiausias visame savirašiame prietaise“, bus šifruojama, skelbia CNN.

Trečiadienį komitetas pranešė, kad tyrimų laivas „John Lethbridge“, kuris buvo pasamdytas pagal kontraktą ieškoti lėktuvo liekanų ir skrydžio duomenų registravimo prietaisų, rado lėktuvo kabinos nuolaužų ir padarė jų nuotraukų.

Egipto valdžios teigimu, buvo rastos minėtojo lėktuvo, kuris praeitą mėnesį sudužo Viduržemio jūroje, nuolaužos. Nuolaužų nuotraukas analizavo Egipto tyrimų komitetas.

Skelbiama, kad nuolaužų aptikta keliose vietose. Egipto civilinės aviacijos ministerijos pareigūnų teigimu, jie kol kas negali tiksliai įvardyti nei tikslios vietos, kur jos rastos, nei jų dydžio.

Lėktuvas „Airbus A320“, kuriuo skrido 66 žmonės, į Viduržemio jūrą nukrito gegužės 19 dieną pakeliui iš Paryžiaus į Kairą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.