aA
Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris ketvirtadienį tvirtino, kad Europos Sąjunga (ES) nežus, jei Didžioji Britanija birželio 23-iosios referendume nubalsuos už išstojimą iš Bendrijos.
Jeanas-Claude'as Junckeris
Jeanas-Claude'as Junckeris
© AFP/Scanpix

„Nemanau, kad Europos Sąjungai grės mirtinas pavojus, jei Britanija pasitrauks, nes mes tęsiame glaudesnio bendradarbiavimo Europoje procesą“, – sakė J. -C. Junckeris per Rusijos pagrindinį ekonominį forumą Sankt Peterburge.

Tačiau jis pripažino, kad britų pasitraukimas išprovokuotų „didelio netikrumo periodą“ ir Britanijai, ir Europos Sąjungai.

D. Tuskas: sunku būti optimistiškiems

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ketvirtadienį pareiškė, kad sunku būti optimistiškiems dėl būsimų artėjančio referendumo dėl Britanijos ateities Europos Sąjungoje rezultatų, tačiau perspėjo, kad šaliai būtų neprotinga trauktis iš Bendrijos.

„Žinau, kad mums šiandien labai sunku būti optimistiškiems, mes žinome naujausių visuomenės apklausų rezultatus“, – D. Tuskas sakė, likus savaitei iki referendumo.

„Pasitraukimas dabar neturėtų jokios prasmės“, – pridūrė jis.

Remiantis anksčiau ketvirtadienį paskelbtais „Ipsos Mori“ apklausos rezultatais, į kuriuos neįtraukti neapsisprendę rinkėjai, „Brexit“ stovyklą palaiko 53 proc. apklaustųjų, o jų priešininkų yra 47 procentai.

Tai yra žymi permaina nuo praėjusio mėnesio, kai už pasilikimą pasisakančių apklaustųjų buvo 57 proc., o pasitraukimą palaikė 43 proc. apklaustųjų.

D.Tuskas pirmadienį perspėjo, kad jeigu birželio 23 dieną Britanija balsuos už pasitraukimą iš 28 valstybių Bendrijos, tai reikš vakarų politinės civilizacijos „žlugimą“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.