aA
Ignalinos rajone į pasieniečių pasalą pateko kontrabandinių rūkalų krovinio pasiimti atvažiavęs Baltarusijos pilietis.
Per pasalą pasieniečiai pričiupo auklėjimui baudomis nepasiduodantį užsienietį
© VSAT nuotr.

Trečiadienį popiet pasaloje ties Ignalinos rajono Didžiasalio kaimu buvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pareigūnai užfiksavo įtartiną lietuviškais numeriais pažymėtą automobilį „Nissan Almera“, sustojusį prie nuošalioje vietoje esančio statybinių atliekų sąvartyno.

VSAT praneša, kad pareigūnai jau anksčiau žinojo apie paslėptą neteisėtai į Lietuvą atgabentą kontrabandinių cigarečių krovinį, tačiau jo nelietė ir paliko pasalą.

Iš automobilio išlipęs vairuotojas priėjo prie paslėptų dėžių ir ėmė jas krauti į automobilį. Netikėtai pasirodę pasieniečiai vyrą patiesė ant žemės ir surakino antrankiais.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra 47 metų Baltarusijos pilietis. Į Lietuvą užsienietis legaliai buvo atvykęs per Lavoriškių pasienio kontrolės punktą.

Juoda polietileno plėvele aptrauktose kartoninėse dėžėse VSAT pareigūnai iš viso rado 3750 pakelių cigarečių „Fest“. Visi rūkalai pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Taip pat nustatyta, jog užsienietis vairavo Lietuvoje įsigytą, tačiau nustatyta tvarka neregistruotą automobilį. Dėl šio pažeidimo baltarusiui teks aiškintis su policijos pareigūnai.

VSAT pareigūnai užsieniečiui pradėjo administracinės bylos teiseną dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Jau anksčiau už analogišką pažeidimą Lietuvoje pasieniečiams įkliuvusiam ir baudą sumokėjusiam baltarusiui šįkart gresia rimtesnė piniginė sankcija – nuo 5792 iki 14 481 euro.

Po apklausos užsienietis paleistas. Jis turės atvykti į Ignalinos rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama minėta administracinė byla.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.