aA
Į atsargą išleidžiami dar per 600 šauktinių karių, baigusių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą po to, kai ji buvo atnaujinta 2015 m. pavasarį. Devynių mėnesių tarnybą jie pradėjo praėjusių metų rugsėjį Lietuvos kariuomenės daliniuose Vilniuje, Tauragėje ir Marijampolėje.
Į atsargą išleidžiami per 600 šauktinių, baigusių tarnybą
© A.Pliadžio nuotr.

Penktadienį devynių mėnesių tarnybą baigia ir į atsargą išleidžiami per 30 Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių. Taip pat karių išlydėtuvės į atsargą birželio 20-ąją vyks ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione Marijampolėje, o birželio 21-ąją Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotajame pėstininkų batalione Tauragėje.

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione išleistuvių ceremonija vyks bataliono rikiuotės aikštėje. Sėkmingai tarnybą baigusius šauktinius, savanoriškai pasirinkusius atlikti pareigą Tėvynei, Gedimino štabo batalione sveikins krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, bataliono vadovybė, karių artimieji, draugai, kiti svečiai.

Vienuolika iš 35 karių planuoja grįžti į batalioną ir tęsti tarnybą Lietuvos kariuomenėje kaip profesinės karo tarnybos kariai. Dar du kariai, tarp jų ir vienintelė mergina, planuoja studijuoti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje ir jau yra sėkmingai įveikę pirmuosius atrankos etapus.

Didžioji dalis privalomąją pradinę karo tarnybą pradėjusių jaunuolių – savanoriai, kiti – šauktinių sąraše buvę ir norą pirmumo tvarka atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pareiškę vaikinai.

Išleidus į atsargą Gedimino štabo batalione tarnavusius šauktinius, batalione lieka tarnauti per 70 šauktinių karių, pradėjusių tarnybą praėjusių metų pabaigoje ir jau 2016 m. šaukimo tarnybą – šių metų balandžio pradžioje.

Visi tarnybą baigę šauktiniai kariai, išleidus juos į atsargą, bus įrašyti į parengtąjį kariuomenės personalo rezervą ir karo prievolininkų registrą. Vėliau kartą per penkerius metus jie bus šaukiami į 20-30 dienų trukmės kartotinius mokymus ir pratybas. Pirmieji 2015 m. nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai į atsargą buvo išleisti gegužės 21 dieną.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.