aA
Nuo ketvirtadienio vidaus reikalų ministro Tomo Žilinsko komandoje viceministru pradeda dirbti socialdemokratas Justas Pankauskas, jis kuruos migracijos politikos bei sporto sritis.
Justas Pankauskas
Justas Pankauskas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Tarptautinių santykių ir diplomatijos mokslų magistro laipsnį turintis 33-ejų J. Pankauskas iki šio paskyrimo dirbo premjero Algirdo Butkevičiaus patarėju jaunimo, nevyriausybinių organizacijų, turizmo ir migracijos klausimais.

J. Pankauskas taip pat yra dirbęs Seimo nario Gedimino Kirkilo bei Europos Parlamento nario Justo Vinco Paleckio komandose.

Į viceministro postą pagal valdančiosios daugumos partijų susitarimą J. Pankauską delegavo Lietuvos socialdemokratų partija.

J.Pankauskas į viceministro pareigas paskirtas po to, kai gegužės pabaigoje iš jų atsistatydino migracijos klausimais rūpinęsis vidaus reikalų viceministras Elvinas Jankevičius. Jis vidaus reikalų viceministro pareigas ėjo nuo 2013 metų ir taip pat buvo deleguotas Socialdemokratų partijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.