aA
Siūloma papildyti švenčių sąrašą dar viena diena – Šilinėmis.
Siūloma papildyti šventinių dienų sąrašą
© DELFI / Orestas Gurevičius

Tokį Darbo kodekso papildymo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo narys Rytas Kupčinskas.

Pagal siūlomą projektą, būtų švenčiama rugsėjo 8-oji – Šilinės (Švč. Mergelės Marijos gimimo diena), Vytauto Didžiojo karūnavimo ir Padėkos už Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės apgynimą diena.

R. Kupčinsko teigimu, įteisinus rugsėjo 8 dieną kaip šventinę, būtų iškiliau pagerbta Švč. Marija Dievo Motina – Lietuvos globėja ir Vytautas Didysis – labiausiai nusipelnęs Lietuvai valdovas.

„Tokia šventinė diena ugdytų patriotiškumą, pagarbą Tėvynei, susikaupimą ir tikėjimą. Tinkamai minint Šilines (Švč. Mergelės Marijos gimimo dieną), Vytauto Didžiojo karūnavimo ir Padėkos už Lietuvos nepriklausomybės ir laisvės apgynimą dieną gyventojai artimiau bendrautų, dalyvautų atlaiduose, susipažintų su dalimi Lietuvos istorijos, prasmingai paminėtų Lietuvai ypatingai svarbią šventę“, – mano R. Kupčinskas.

Rugsėjo 8-oji – Šilinės – yra Švč. Mergelės Marijos gimimo diena. Šia proga nuo pirmojo rugsėjo sekmadienio Lietuvos bažnyčiose rengiami iškilmingi atlaidai. Ypatingi atlaidai rengiami Šiluvos bažnyčioje Raseinių rajone, kurioje yra stebuklingas Švč. Marijos paveikslas.

Anot R. Kupčinsko, Karaliaus Vytauto karūnavimo dieną – rugsėjo 8-ąją – reikėtų įvardyti kaip valstybės šventės dieną.

Šiuo metu ši data – rugsėjo 8-oji – įrašyta į atmintinų dienų sąrašą.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.