aA
Juanui Ramonui Guerrerai (22 m.) ir Christopheriui Leinonenui (32 m.) vietoje vestuvių maršo nuskambės laidotuvių varpai. Sekmadienį jų norai žlugo, kai Orlando naktiniame klube „Pulse“ ėmė aidėti šūviai.
Orlando tragedija: sutuoktuves planavę vaikinai bus kartu palaidoti
© Instagram nuotr.

Abu vyrai žuvo, rašo people.com. Jie bus palaidoti bendrų laidotuvių metu. Atsisveikinimo ceremonijos dar nebuvo, tačiau žuvusiųjų tėvai nori, kad jų sūnūs amžinai būtų kartu, tad palaidos juos šalia.

„Manau, mano sūnus to norėtų, štai kodėl (laidosime juos šalia), – sakė 61 m. Juanas Ramonas Guerrero. – Man nesvarbu, ką žmonės galvoja. Man nesvarbu.“

Jaunasis J. R. Guerrero tik prieš trejus metus papasakojo artimiesiems apie savo orientaciją. Jo sesers teigimu, visi sutiko šią žinią ramiai, palaikė brolį, kuris beveik dvejus metus susitikinėjo su Leinonenu.

„Jie tikrai vienas kitą mylėjo. Jie buvo giminingos sielos. Tai buvo matyti iš to, kaip jie vienas į kitą žiūrėjo, – pasakojo 24 m. Aryam Guerrero. – Kiek guodžia tai, kad jie kartu žuvo. Jei nebūtų žuvę, jie būtų susituokę.“

Christmas was perfect ❤️🎄🎅🏼❄️☃

A photo posted by Juan Guerrero (@juang0628) on Dec 25, 2015 at 1:51pm PST

J. R. Guerrero, kuris sekmadienį mirė vietos ligoninėje, ir Ch. Leinonenas, kurio mirtį patvirtino pirmadienį, tapo šaudynių naktiniame klube aukomis. Užpuolikas klube „Pulse“ Orlande išžudė 49 žmones, 53 buvo sužeisti.

„Kai išgirdau šaukiant mamą, visi viską supratome. Vis kartojau: Tai netiesa.“ Nenorėjau, kad tai būtų tiesa“, – pasakojo žuvusiojo sesuo.

Nuo sekmadienio Amerikoje žmonės renkasi pagerbti aukų, vyksta minėjimai.

Orlando tragedija: sutuoktuves planavę vaikinai bus kartu palaidoti
© Reuters/Scanpix

Los Andželo seksualinių mažumų organizacijos prezidentas Chrisas Classenas spaudos konferencijoje sakė: „Mums plyšta iš skausmo širdys, kad tiek daug brolių ir seserų netekome per tragišką išpuolį. Šiandien pagerbiame juos tylos minute, turime demonstruoti savo pasididžiavimą. Ne tik šiandien, kasdien.“

Žmonės gedi Juano Ramono Guerrero ir Christopherio Leinoneno
Žmonės gedi Juano Ramono Guerrero ir Christopherio Leinoneno
© AP / Scanpix
www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.