aA
Ignalinos rajone pasieniečiai sulaikė dvi Irako pilietes, kurios, pirminiais duomenimis, nešinos vaikais į Lietuvą iš Baltarusijos neteisėtai pateko perbridusios Dysnos upę.
Asociatyvi nuotr.
© VSAT

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad pirmadienį vakare Ignalinos rinktinės Tverečiaus užkardos pasieniečiai ties Ignalinos rajono Vosiūnų kaimu pastebėjo ir sulaikė dvi įtartinas moteris ir du nepilnamečius. Ketveriukė slėpėsi prie Vosiūnuose esančių kapinaičių. Nuo čia iki valstybės sienos su Baltarusija – apie 300 metrų.

VSAT pareigūnai iškart atkreipė dėmesį, jog abi moterys iki pusės šlapios. Pirminiais duomenimis, jos į Lietuvą pateko perbridusios Dysnos upę, kurios viduriu šioje vietovėje eina siena su Baltarusija. Apylinkes patikrinęs pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi aptiko žolėje išmintą brydę, vedančią nuo upės link sulaikymo vietos.

Abi moterys pasieniečiams pateikė 25 ir 27 metų Irako pilietėms išduotus pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų, suteikiančių teisę legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje. Irako piliečių pasus turėjo ir abu nepilnamečiai. Užsieniečiai turėjo kuprines bei asmeninių daiktų.

Antradienį ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėję Ignalinos rinktinės pasieniečiai dalyvaujant vertėjui abi irakietes apklausinėjo.

Moterys su vaikais laikinai apgyvendintos Švenčionių užkardoje, kurioje yra įrengtos specialios patalpos tokiems sulaikytiems migrantams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.