aA
2015 metais, palyginti su 2014-aisiais, sumažėjo prieglobsčio Lietuvoje prašymų.
Pernai sumažėjo prieglobsčio Lietuvoje prašymų
© Angelos Tzortzinis (Greece)

Kaip nurodo Vidaus reikalų ministerija, Vyriausybės pirmadienio pasitarimui rengusi ataskaitą apie migracijos procesus, pernai gautas 291 užsieniečio prašymas suteikti prieglobstį Lietuvoje, tai yra 28 proc. mažiau nei 2014 metais.

2015 metais priimta 17 sprendimų suteikti pabėgėlio statusą ir 69 sprendimai – suteikti papildomą apsaugą. 2014 metais pabėgėlio statusą gavo 24 užsieniečiai, papildomą apsaugą – 152.

„Pažymėtina, kad sudėtingos padėties Artimuosiuose Rytuose sukelta intensyvi migracijos Europos kryptimi banga 2015 metais Lietuvai tiesiogiai įtakos neturėjo: palyginus pastarųjų trejų metų duomenis, matyti, kad neteisėta migracija Lietuvoje išlieka panašaus lygio“, – nurodo ministerija.

2015 metais sulaikyti 256 nelegalūs migrantai, kurie atvyko į Lietuvą, neteisėtai kirtę valstybės sieną (89,8 proc. visų neteisėtai Lietuvos valstybės sieną perėjusių asmenų buvo sulaikyta prie sienos su Baltarusija). Šalies viduje buvo sulaikyti 1394 neteisėti migrantai, iš jų: 963 trečiųjų šalių piliečiai, neišvykę iš šalies iki vizos galiojimo laiko pabaigos, ir 431 neteisėtai esantis pilietis šalies viduje dėl kitų priežasčių, tai yra tie, kurie sulaikomi šalies viduje ar būna grąžinti iš kitų Šengeno erdvės valstybių.

„Pastaruoju metu Lietuva labiausiai yra veikiama neteisėtos Vietnamo piliečių migracijos, kurios maršrutas driekiasi iš Rusijos į Latviją, o toliau per ES vidines sienas – į Lietuvą ir Lenkiją“, – teigia VRM.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.