aA
Svarbiausiu NATO uždaviniu yra savo narių gynyba – pasakė Lenkijos užsienio reikalų ministras Witoldas Waszczykowskis, kuris davė interviu suomių dienraščiui „Helsingin Sanomat“.
 Witoldas Waszczykowskis
Witoldas Waszczykowskis
© AP/Scanpix

Lenkų užsienio reikalų ministro nuomone, Rusijos lėšų didinimas kariuomenei, o taip pat jos agresyvi užsienio politika, o ypač karas Rytų Ukrainoje rodo, kad Rusija siekia destabilizuoti iki šiol veikusią saugumo politiką - cituoja ministro žodžius Lenkijos spaudos agentūra PAP.

Ministras teigia, kad susitikime Velse buvo imtasi tik pirmųjų žingsnių ruošiantis Aljansui prisitaikyti prie „naujų aplinkybių“, su kuriomis susiduria NATO po Krymo aneksijos ir prasidėjusio konflikto Donbase.

„Negalime laukti, kol Rusija eilinį kartą bandys ardyti Europos tvarką, turint galvoje įvykius Gruzijoje ir Ukrainoje“ – sako W. Waszczykowskis.

Lenkų diplomatijos vadovas pridūrė, jog Lenkija, Suomija ir Švedija turi panašų požiūrį vertinant saugumo klausimus Baltijos regione.

„Drauge galime geriau reaguoti į Rusijos užmačias, bei su tuo iškilusius uždavinius, kurie turės įtakos Europos interesams Baltijos jūros baseine“ – sakė suomių dienraščiui Lenkijos užsienio reikalų ministras. Jis pabrėžė pagrindinį NATO vaidmenį, užtikrinant Aljanso narių saugumą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.