aA
UAB "Delfi", vardo online.lt teisėtas turėtojas, dar syki kviečia p. Vladą Palubinską bendradarbiauti.
"Norėjome mūsų paramą svetainei "Lithuania on Line" paversti civilizuota. Siūlėme įvairias bendradarbiavimo galimybes, tačiau nepavyko net pradėti tartis", - aiškina Pranas Slušnys, UAB "Delfi" direktorius. "Gyvename konkurencijos aplinkoje, todėl negalėjome užsimerkti jog mūsų keleri metai remiamos svetainės rengėjai komerciniais pagrindais deda žymią konkurentų reklamą. Tuo tarpu už mūsų darbą ir resursus atsilygindami vos randama nuorodėle",-apgailestauja jis.

"Delfi" vadovo žodžiais, kompanija buvo priversta gintis naudodamasi savo teise į svetainės "Lithuania on-line" interneto adresą. Toliau leisti naudotis mums priklausančiu vardu absurdiškomis sąlygomis negalėjome",- apgailestauja p. Slušnys. To pasekoje svetainė "Lithuania on- line" nedingo iš Lietuvos Interneto. Ji keletą dienų jau veikia kitu, UAB "Delfi" nepriklausančiu adresu ir yra nesunkiai randama jos mylėtojams. "Delfi" tinklalapyje yra lygiavertė visoms kitoms nuoroda į šią svetainę.

Nemokamai palaikyti "Lithuania on-line" internete, UAB "Skaitmeninėms komunikacijoms" (jų teises dabar perėmusi UAB "Delfi") kas mėn. kainuodavo apie tūkstantį litų. P. Slušnys pabrėžia, jog nepopuliariai pasinaudoti savo teisėmis į vardą privertė ne per 3,5 m. pagalbon suteikti apie 42.000 Lt, o piktybiškai žalingas konkurentų naudojimasis SK teikta parama.

Pono Slušnio teigimu, senuoju vardu svetainė galėtų veikti jau šiandien, sutarus su jos rengėju civilizuotai naudotis parama. Mes norime ir bandome kalbėti su Vladu, bet mes nesulaukiame analogiško atsako. Mes dar karta kviečiam Vladą Palubinską atmesti visas emocijas ir sėsti prie derybų stalo. "Delfi" yra atvira ir kitiems pasiūlymams, naudingiems jos klientams. "Nuo tokios nesikalbėjimo politikos kenčia Interneto vartotojai. Jie nori ir turi gauti informaciją, netrukdomai nuo aštrėjančios konkurencijos skatinamų ambicijų.",- kviečia dialogui p. Slušnys.

Ponas Slušnys džiaugiasi, jog profesionaliai dirbanti Lietuvos žiniasklaida vertino konfliktą nešališkai, išklausiusi abi puses. Jis susirūpinęs tuo, jog, kai kurie kompanijos elgesį smerkiančiųjų pasisakymai žiniasklaidai buvo šmeižikiški.

Štai LTV "Panoramoje" cituotas Lietuvos Akademinio teatro darbuotojo teiginys esą "Delfi" nuplagijavo šio teatro puslapį. "Šio teatro puslapis kurtas ir aptarnaujamas pačios Dramos teatro administracijos prašymu. Dramos teatras atsiriboja nuo mestų kaltinimų", - piktinasi p. Slušnys. Jo teigimu, akivaizdus šmeižtas yra kaltinimai "Lithuania on-line" turinio vogimu. "Norime pabrėžti, kad jokių pretenzijų, į jo savinimąsi neturėjome ir neturėsime. Šios svetainės turinys yra kruopštaus, p. Palubinsko darbo rezultatas, su kuriuo tik jis gali elgtis savo nuožiūra",- sako p. Slušnys.

Pono Slušnio manymu, sąmoningas netikslios su "Delfi" pirmtakais susijusios informacijos skleidimas iliustruoja konkurencijos Internete aštrėjimą ir yra bręstančios rinkos persergamas negalavimas. "Viską į savo vietas surikiuos vartotojai. Puikiai suvokiame, jog tik siūlydami geresnes paslaugas ir priimtinas kainas galime augti. Jau artimiausiais mėnesiais Lietuvos Interneto vartotojų teismui pristatysime naujų paslaugų ir galimybių", - sako p. Slušnys.

UAB "Delfi" manymu, interneto paslaugų tiekėjai daugiau laimėtų apjungdami jėgas bendrų tikslų siekimui nei drabstydamiesi purvais pasislėpę už asmenybių nugarų. Kompanija siūlo Interneto paslaugų tiekimą reglamentuojančias valstybines struktūras, interneto paslaugų tiekėjams ir žiniasklaidai sėstis už apskrito stalo ir ieškoti kaip pašalinti biurokratines kliūtis, stabdančias civilizuotą darbą Internete. "Bandymas spręsti privačių asmenų Interneto vardų registracijos, vis atidedamo elektroninio parašo įteisinimo, bendras piratavimo problemas drauge būtų naudingas visiems - ir vartotojams ir reglamentuotojams ir tiekėjams. Interneto plėtrai Lietuvoje kaip oro trūksta civilizuotesnių sąlygų", - pastebi p. Slušnys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.