aA
Savo mintimis apie varžybas su "Dream team" bei apie artėjančią mūsiškių dvikovą su Kinijos rinktine sutiko su LŽ pasidalyti Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, mūsų komandos Sidnėjuje vadovas.
Algimantas Pavilonis
Algimantas Pavilonis
© "Lietuvos žinios"
Algimantas Pavilonis:

Gaila, kad už gražų žaidimą taškų neduoda. Jei taip būtų buvę, olimpiados pusfinalio varžybas su "Dream team" būtume žaidę visai kitaip. Be abejo, į akis krenta prastas mūsiškių baudų metimų pataikymas. Manau, amerikiečius šiek tiek varžo tai, kad per kiekvienas rungtynes iš jų reikalaujama įtikimos pergalės. Galbūt jie deramai nenusiteikė rungtynėms.

Susidarė toks įspūdis, kad JAV krepšininkai susirinko į NBA "All stars" savaitgalio varžybas. Mes žinojome, kas iš jų ką gali, tačiau pergalės būtinybė nebuvo svarbiausias akcentas. Pagal trenerių planą turėjo rungtyniauti visi 12 mūsų krepšininkų, kad nepervargtų ir negautų traumų pagrindiniai žaidėjai.

Dabar kiekvieną rytą mūsiškiai treniruojasi, dieną analizuojame varžovų žaidimą. Vyrai nusiteikę rimtai. Nespėliojame, kas bus ateityje, šiuo metu svarbiausia - mačas su Kinijos rinktine, kuri vos neįveikė prancūzų. Kinai turi tokius vidurio puolėjus, kokių turbūt niekas neturi. Tai 227 cm ūgio Yao Mingas ir 217 cm ūgio Wang Zhi-Zhi. Pastarasis ypač pavojingas, juo jau seniai domisi NBA skautai. Tik dėl Kinijos vykdomos politikos jis dar nerungtyniauja NBA. Wang Zhi-Zhi gali taikliai atakuoti iš toli, puikiai žaidžia nugara į krepšį, yra greitas. Be abejo, esama ir silpnesnių kinų žaidimo pusių. Jie ne itin mėgsta "kontaktinį" krepšinį, ne tokie stiprūs gynyboje, vengia dvikovų.