aA
"Neįmanoma vos netapo įmanoma", "Smūgis NBA milijonierių prestižui", "Rezultatas, tolygus pergalei", "Buvome lygiaverčiai varžovai". Taip po 76:85 pasibaigusių vakarykščių rungtynių su JAV "Svajonių komanda" neslėpdami emocijų teigė "Lietuvos ryto" kalbinti šalies krepšinio specialistai.
Taktika Lietuvos krepšininkų gynybos sistemų kaitaliojimas vertė dažnai klysti priešininkus. Ypač jie sutrikdavo susidūrę su aikštės gynyba, kuri NBA pirmenybėse neleidžiama. Lietuviai puldami stengėsi žaisti plačiai: palikdavo vienas kitam erdvės prasiveržimams. Lietuvos krepšininkai gana ilgai laikydavo kamuolį, ir tai visiškai pateisino lūkesčius. Lietuviai gerai pasinaudojo greituoju puolimu.

Pasižymėjo Įspūdingai žaidė Darius Songaila, kuris ir puldamas, ir gindamasis po krepšiais dažnai pranokdavo JAV priekinės linijos žaidėjus. D.Songaila pataikė 6 iš 10 dvitaškių, 4 iš 5 baudų, atkovojo 8 kamuolius.

Nuvylė Gintaras Einikis po sėkmingo mačo su Prancūzija atrodė išsekęs. Pro šalį skriejo visi 4 jo dvitaškiai, gindamasis nespėdavo prie savo oponentų. Dainius Adomaitis per 6 aikštėje praleistas minutes nenuveikė visiškai nieko.

Lūžis Mačo baigtis iš esmės tapo aiški tik tada, kai iki sirenos liko 40 sek. Tuo metu Vince'as Carteris pataikė iš sunkios padėties, ir JAV įgijo 7 taškų persvarą 83:76.

Skaičiai JAV krepšininkai įtikinamai laimėjo kovą po krepšiais 53:34. Lietuviai prametė net 16 baudų iš 43 (63 proc.), o amerikiečiai - tik 4 iš 33 (88). JAV žaidėjai suklydo 15 sykių, o Lietuvos - 10. Amerikiečiai po greitojo puolimo pelnė tik 4 taškus, o lietuviai - 12.

Lietuvos rytas