aA
Lietuvos krepšininkai privertė JAV "Svajonių komandą" pasidalyti su jais publikos aplodismentais. Lietuviai pralaimėjo pačiu mažiausiu skirtumu iš visų, kokiais amerikiečiai laimi rungtynes nuo pat 1992 metų, kai pradėjo siųsti į olimpines žaidynes savo "Svajonių komandas". Lietuva nusileido tik 76:85 (41:47).
Po vakarykščių rungtynių Sidnėjaus "Dome" rūmuose rinktinės kapitonas Gary Paytonas iš "Seattle Supersonics" komandos pakeliui iš žaidimo arenos į rūbinę, žurnalistų sulaikytas už alkūnės, sakė: "Mūsų skautai buvo minėję, kad Lietuva gali būti ta komanda, kuri mums stipriausiai pasipriešins. Šios rungtynės parodė, kad jie buvo teisūs. Jų gynyba buvo labai gera".

"Lietuviai - tvirta, gerai treniruota komanda. Tačiau jiems nekrito baudos metimai. Tiesa, mes taip pat nepataikėme daug metimų. Tačiau savo darbą baigėme gerai. Lietuviai mus privertė žaisti labai rimtai", - tęsė G.Paytonas.

"Svajonių komandos" treneris Rudy Tomjanovichus, vienas didžiausių NBA autoritetų, taip pat negailėjo mūsų rinktinei komplimentų: "Lietuvos žaidimą galiu tik pagirti. Jos rungtynių planas buvo labai geras.

Aš esu susidūręs su lietuvių rinktinės treneriu ir anksčiau, gerbiu jį už tą darbą, kurį jis dirba su komanda. Lietuvių krepšinis turi daug labai gerų europietiškų savybių. Bet jaučiama ir amerikietiško krepšinio įtaka, ypač žaidžiant vienas prieš vieną. Šiandien visą laiką vyko beveik lygus žaidimas. Gal galėjo pasirodyti, kad mes žaidžiame blogiau negu paprastai. Ne visada pataikėme, kai reikėjo pataikyti. Bet buvo ir labai gerų atakų bei kontratakų. Mes laimėjome. Bet aš dar kartą noriu pagirti lietuvius už šios dienos rungtynes".

Lietuvos rytas