aA
Šiomis dienomis susidomėję sekame sportininkų startus Sidnėjaus olimpiadoje, o Kauno kriminalistai narplioja sudėtingą klausimą, ar kai kurie žymūs sportininkai nėra susiję su narkotikų gamyba ir platinimu.
Kaune ir miesto prieigose per pusmetį išaiškintos trys psichotropinių medžiagų gamybos laboratorijos. Kai kurie baudžiamosios bylos įtariamieji vienaip ar kitaip susiję su sporto pasauliu. Teisėsaugininkai neatmeta galimybės, kad į narkotikų gamybą investavo ir kai kurie šalies sportininkai.

Kauno apygardos teismas leido suimti Ireną Oną Maskoliūnienę 15 parų. Olimpinės krepšinio rinktinės kapitono Dariaus Maskoliūno motina suimta teismo salėje. Individualios įmonės "Avsista" vadovė kaltinama neteisėtu chemikalų bei įrangos pardavimu, dokumentų klastojimu.

Penkiasdešimt aštuonerių metų neorganinės chemijos specialistė anksčiau dirbo "Achemos" bendrovės laboratorijoje. I.O.Maskoliūnienė buvo sulaikyta paskutinę šios vasaros dieną, tiriant pirmąją šalyje didelio masto narkotikų bylą.

Prokuratūra prašė teismo leidimo sulaikyti I.O.Maskoliūnienę dar rugsėjo 2-ąją, tačiau teismas prašymą atmetė, jai buvo paskirtas namų areštas. Netrukus Jonavos rajono Krislynų kaime aptikta dar viena narkotikų gamybos laboratorija. Radiniai joje patvirtino, kad I.O.Maskoliūnienė buvo amfetamino gamybos bendrininkė.