aA
Nors iki Velykų sulauksime ir kritulių bei šalčių, tačiau, kaip LRT RADIJUI teigia sinoptikė Natalija Nikolajenko, šios pavasario šventės metu bus ne tik sausa, bet ir gana šilta.
Per Velykas bus nuostabus oras
© Shutterstock nuotr.

Trečiadienį orus lems aukštesnio slėgio juosta, tad bus debesuota su pragiedruliais, žymesnių kritulių nesulauksime. Temperatūra daugelyje šalies regionų neviršys 1–4 laipsnių šilumos, o truputį šilčiau bus nebent pietvakariniuose rajonuose – 5–6 laipsniai. Pūs nestiprus vėjas.

Ketvirtadienį išliks ramūs orai: sklaidysis debesys, pasirodys daugiau saulės, sušils iki 2–6 laipsnių šilumos. Tiesa, ryte reikėtų pasisaugoti plikledžio, mat naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį šals iki 2–7 laipsnių šalčio.

Penktadienį debesų bus nedaug, kritulių tikimybė – maža. Dieną oras įšils iki 3–8 laipsnių.

Šeštadienį orai nedžiugins: per Lietuvą praslinks kritulių juosta, kurią lydės šlapdriba: kai kur gali pasnigti, daug kur lis. Nors dieną sušils iki 4–9 laipsnių šilumos, tačiau šilumos pojūtį sumažins sustiprėjęs vėjas.

Sekmadienį, pirmąją Velykų dieną, kritulių sulauksime mažai, naktį temperatūra laikysis apie 0 laipsnių, o dieną sušils ir iki 5–9 laipsnių šilumos.

Pirmadienį, antrąją Velykų dieną, anot sinoptikų, taip pat turėtų būti sausa ir šilta.

www.lrt.lt