aA
Išpuoliai Belgijos sostinėje Briuselyje nesustabdys kovos su terorizmu, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

„Tai yra toks jėgų patikrinimas, tačiau aš nei kiek neabejoju, kad tai neprivers susvyruoti kovojančių su terorizmu“, - BNS antradienį sakė ministras.

Jis ragino Belgijoje esančius Lietuvos piliečius išlikti budriais ir sekti Belgijos institucijų rekomendacijas.

Pasak L.Linkevičiaus, rekomendacijos lietuviams nevykti į Belgiją kol kas nėra ruošiamos, tačiau tai gali būti persvarstoma gavus papildomos informacijos.

„Stebime, kaip visa tai vertina Belgijos institucijos. (...) Jeigu mes gausime pakankamai argumentų, kuriais vadovaujantis nerekomenduotumėme vykti, mes tą padarysime“, - teigė ministras.

Jis pridūrė, kad Lietuvos ambasada Belgijoje kol kas neturi žinių apie išpuolių metu nukentėjusius lietuvius.

L.Linkevičius taip pat sakė, jog šie išpuoliai gali būti susiję su tuo, jog prieš kelias dienas Briuselyje buvo sučiuptas Salahas Abdeslamas, kuris yra pagrindinis lapkritį Paryžiuje įvykdytų atakų įtariamasis.

Briuselyje per sprogimus oro uoste ir metropoliteno stotyje žuvo mažiausiai 13 žmonių, keliasdešimt sužeista.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.